Vreme čitanja: oko 2 min.

Đere posle poraza na Vimbldonu: Nisam igrao toliko loše koliko to rezultat pokazuje, mogu u TOP 20!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Govorio je Laslo i o planovima u nastavku sezone...

  • 1

Srpski teniser Laslo Đere izgubio je u 2. kolu Vimbldona od Džona Milmana, a posle meča je pokušao da objasni razloge poraza!

Podsetimo, srpski teniser je počišćen u tri seta uz samo sedam osvojenih gemova.

- Nisam igrao toliko loše koliko to možda rezultat pokazuje. Nisam iskoristio svoje šanse i to je bilo presudno. Milmanu je to davalo snage. Ne mogu reći da me je slomilo ili bilo šta, ali eto, to me je koštalo, te neiskorišćene šanse. Treći set je bio malo slabiji. U prva dva seta sam u suštini bio zadovoljan igrom - rekao je Đere.

Na pitanje šta je bilo najteže tokom meča, Đere je rekao:

- Ne znam, nisam imao mnogo vremena da analiziram, morao sam odmah da igram taj dubl. Nekoliko brejk lopti, nekoliko polušansi na 30:30, mislim da u određenim trenucima nisam imao ni sreće, kad je protivnik favorit i ima prednost zbog podloge, a uz to nemate ni sreće... Ne zna da li bi bilo bolje i da je drugačiji bio žreb.

Laslo Đere Foto: Nikola Tomić

- Prvi put sam odigrao tri turnira na travi u jednoj godini. Drago mi je zbog toga što sam to uradio. Učim još igru na travi, ovo će mi služiti kao lekcija za budućnost. Nisam oduševljen njom, možda ću ubuduće igrati malo manje turnira na travi, možda samo jedan pred Vimbldon. Možda je bolje da imam drugačiji raspored. Bio je u planu i Štutgart, ali drago mi je što sam otkazao. Imao sam i loše žrebove na turnirima na travi. U Haleu sam izgubio od Štrufa, on čovek je u formi i još na travi koja mu leži...Onda Fabijamo, dobio je Karlovića, pre toga u prvom kolu Cicipasa, šta reći.

Otkrio je Đere i svoj plan.

- Umag, Hamburg, pa onda američka turneja završno sa US Openom. Onda verovatno idemo u Aziju. Verujem da mogu da uđem u Top 20 u skorije vreme, potrudiću se.

(Izveštač Telegrafa iz Londona - Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABV

    5. jul 2019 | 00:29

    Brate nije problem što si izgubio nego što si zadnji set odigrao krajnje nezainteresovano...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA