≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanski novinar i bivši teniser žestoko opleo po Novaku: Razmotri svoju poziciju!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije ništa novo da britanski novinari nemaju mnogo simpatija Đokoviću, a to se nastavlja i na ovogodišnjem Vimbldonu

  • 12
Novak Đoković Vimbldon Novak Đoković se branio od napada novinara na konferenciji; Printskrin: nine.com.au

Britanski novinar, Endrju Kasl, nekada 80. igrač sveta, koji sada piše kolumne za Metro, oštro je napao Novaka Đokovića u analizi njegove konferencije posle pobede nad Denisom Kudlom u 2. kolu Vimbldona.

Iako je novinar Bil Simons targetirao Novaka za nešto što nema veze s njim, a tiče se optužbe Džastinu Gimelstobu, članu Upravnog odbora ATP-a, koji je Đokovićev prijatelj, a koji se povukao iz Saveta igrača ATP-a zbog skandala koji je napravio 2018. godine, kada je napao Rendala Kaplana i njegovu porodicu.

Đoković nije razumeo napade i samo je od novinara tražio da mu objasni zašto ga napada za nešto što nema veze s njim.

Komentarišući konferenciju, Kasl je preokrenuo uloge i Novaka stavio u poziciju napadača na novinare.

Andrew Castle Endrju Kasl; Foto: Wikipedia/Anthony Burr

- U sredu se okomio na novinara klada je učtivo pitan da prokomentariše poslednje turbulencije u tenisu. Znao je da će ga pitati o tome i bio je spreman, onda, čemu ljutnja? On je predsednik Saveta jer to želi da bude. Niko ga ne sili da bude na tom mestu.

- Da, Novak se strpljivo branio od pitanja o sedmočasovnom sastanku od prošlog petka i bio je svestan da će ga pitati o vezama sa osramoćenim i suspendovanim članom ATP borda Džastinom Gimelstobom.

- Onda, budi spreman, budi smiren i odgovori na pitanja. Rečima velikog ser Džona Milsa, budi iskren, kratak i vladaj situacijom. Đoković je bio pretežno defanzivan i onda je priznao nešto što nijedan novinar nikada ne bi uradio, da nije ispitao stvar, tačnije da nije pročitao izjave žrtve napada u legalnom procesu posle čega je Gimelstob rekao da se neće žaliti na sudu u Kaliforniji ranije ove godine.

Poseban deo odnosio se na odlazak Krisa Kermoda sa čela ATP-a, koga menjaju najviše zbog uticaja Novaka Đokovića, iako, smatra Kasl, uspešno vodi ATP već šest godina.

Novak Đoković, Vimbldon, konferencija Reakcija Novaka dok je slušao pitanja Novinara; Printskrin: nine.com.au

- Kris Kermod, koji je šest godina uspešno vodio ATP, biće zamenjen najviše zbog Đokovića i uticaja koji on ima. Novak nije sam u tome, ali je najveće ime koje je protiv Kermoda. Ne mogu da ne mislim da bi, zbog njegovog dobra, Đoković trebalo da razmotri svoju poziciju u momentima kada se sprema da ispiše nove stranice istorije sporta.

- I da se čisto zna, bilo bi krajnje pogrešno videti Gimelstoba na bilo kojoj poziciji velike važnosti u sportu u ovom trenutku - zaključio je Kasl.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA