≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naoštreni Nadal razbio Congu za četvrto kolo Vimbldona! (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Conga nije mogao da parira raspoloženom Špancu

  • 2
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal eliminisao je Francuza Žoa Vilfrida Congu u tri seta 6:2, 6:3, 6:2 za sat i pedeset minuta igre na Centralnom terenu Vimbldona.

Bik sa Majorke je time prošao u četvrto kolo londonskog Grend slema gde čeka rivala iz okršaja Žoaa Souze i Danijela Evansa.

Nadal je protiv Conge dominirao od početka do kraja, bio je ubojitiji posle prvog servisa, dok Francuz nije pronalazio ritam i udarce. Servis ga je tek polovično služio, a spasao je šest brejk lopti tokom meča.

Međutim, pretrpeo je i pet brejkova, dva u prvom setu, jedan u drugom i dva u trećem. Velika borba viđena je u šestom gemu drugog seta kada je Nadal iskoristio drugu šansu da oduzme servis rivalu i povede 4:2.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Imao je priliku da završi posao i u osmom gemu, ali je Conga anulirao dve set lopte Nadala na svoj servis i samo odložio rutinsku realizaciju u režiji Rafe.

Treći set je nagovestio nešto bolji početak, Žo je dobio gem bez izgubljenog poena, ali je onda već u narednom bez izgubljenog poena i pretrpeo brejk posle čega je ostatak seta i meča bio odrađivanje posla za Nadala.

On je time obezbedio prolaz u drugu nedelju Vimbldona, dok je Conga propustio šansu da postane tek sedmi igrač koji je Nadala pobeđivao pet ili više puta.

Inače, prolaz dalje su u muškom singlu obezbedili i Kei Nišikori pobedom nad Stivom Džonsonom 3-0 (6:4, 6:3, 6:2), Sem Kveri je pobedio Džona Milmana 3-0 (7:6, 7:6, 6:3), a Tenis Sandgren je u tri seta bio bolji od Fabija Fonjinija 6:3, 7:6 (12), 6:3.

VIDEO - Bakice objasnile Srđanu Đokoviću kako Novak treba da igra protiv Nadala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA