Vreme čitanja: oko 2 min.

Gofan spreman za Đokovića: Teško je pobediti ga u tri seta, kada igra na najvišem nivou, najbolji je

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sledeći rival Novaka Đokovića jedva čeka četvrtfinalni okršaj

  • 2
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Belgijski teniser David Gofan izašao je na kraj sa povredama koje su ga mučile u prethodne dve godine i sa Fernandom Verdaskom (7:6, 2:6, 6:3, 6:4) za četvrtfinale Vimbldona i prokomentarisao je kako je pobedio iskusnog Španca.

Mada je bio "na granici" u prvom setu, uspeo je da se izvuče i ne dozvoli Verdasku da povede, što je, kako kaže, odredilo i kasniji tok meča.

- Nije bilo lako, prvi set je bio ključ. Sačuvao sam mnogo set lopti u tom taj-brejku. Potom je on u drugom igrao fantastično. Morao sam da uložim mnogo energije kako bih preokrenuo stvari. Onda sam uspeo da uhvatim ritam, imao sam više šansi - rekao je Gofan, koji se ove godine prvi put našao u četvrtfinalu Vimbldona.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

- Osećam se fantastično, pogotovo ovde. Znao sam da mogu da igram dobro na travi. Mnogo mi znači što sam uspeo konačno da stignem do četvrtfinala - dodaje Belgijanac.

On se sa Novakom Đokovićem nikada nije sastajao na travi, iako su do sada odigrali šest mečeva, ne znaju se na ovoj podlozi. Povrh svega, od njihovog poslednjeg međusobnog duela prošle su dve i po godine kada su se sastali u Monte Karlu.

Gofan je tada slavio u tri seta, a jedini meč na Grend slemovima odigrali su još daleke 2013. godine na Rolan Garosu.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

- Lepo je igrati protiv Novaka na Grend slemovima. Teško je pobediti ga kada se igra na tri dobijena seta, pogotovo na travi. Kada igra na najvišem nivou, on je najbolji. Teško je dobiti bilo koga od "velike trojke". Ali i oni su ljudi, uložiću maksimalan napor. Imam samopouzdanja, verujem da mogu da igram dobro, mentalno sam spreman - uveren je Gofan.

Đoković i on će na teren izaći u sredu, a preostala četvrtfinala igraju Rafael Nadal i Sem Kveri, Rodžer Federer i Kei Nišikori, Gvido Pelja i Roberto Bautista Agut.

VIDEO - Đoković kao dizelaš zapevao "200 na sat"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    8. jul 2019 | 22:41

    Ux, mnogo dobar igrač, brz, dobar servis, nizak ali veoma skočan i okretan!

  • Pedja

    9. jul 2019 | 00:27

    Uf,pa ti si genije. Nije ti dosta fudbala pa drviš i o tenisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA