Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekada je bio Novakov trener, sada je bankar: Ivanišević je lisac, drago mi je što je uz Đokovića!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mario Ančić je svojevremeno bio u Novakovom timu, a inače su i dobri prijatelji

  • 4

I ove godine, Vimbldon je ostao dosledan jednoj lepoj tradiciji – priređivanju pozivnog turnira u dublu za nekadašnje asove oba pola, a time i pružio priliku predstavnicima medija da čuju šta misle o dosadašnjem toku turnira i zbivanjima u svetskom tenisu.

Pred kamerama i diktafonima skoro svih važnijih svetskih medija ljubazno i profesionalno odgovore su davali brojni osvajači Grend Slemova, mastersa, Dejvis Kup trofeja i ostalih najviših odličja za koje se tokom (pre)dugih sezona, u žiži svetske javnosti, bore igrači i igračice koji su na teniski put izašli od najranijeg detinstva.

Među njima je bio i Mario Ančić, veliki prijatelj Novaka Đokovića i bivši trener našeg tenisera, koji je danas uspešni investicioni bankar u Njujorku.

- Pomno sam pratio tok ovog turnira, i čini mi se da je Novak u izuzetno dobroj formi. Izgleda veoma posvećeno, fokusirano, i kada je tako – on je taj koji odlučuje o konačnom pobedniku. Drago mi je da sam ponovo ovde, na mestu gde sam pre 17 godina pobedio Federera, i Vimbldon osećam kao svoj drugi, teniski dom. Verovatno je činjenica da nisam više posvećen tenisu na svakodnevnoj osnovi dodatni razlog što ovoliko uživam u njemu ovde i inače, i to što sada imam vremena da potpuno opušteno provodim vreme, pratim mečeve sjajnih juniora. Još uvek sam zaljubljen u tenis, koji mi je toliko puno pružio u životu, i kada je već tako, onda je divno biti opet ovde na Vimbldonu, i ponovo igrati sa asovima protiv kojih sam se takmičio... Filipusisa, Malisa, Hasa - ističe Ančić.

Mario Ančić, Novak Đoković Foto: Profimedia

Na pitanje da prokomentariše saradnju Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića, Ančić oduševljeno kaže:

- Dobra je ta kombinacija Beograd – Split! Ja sam bio ovde sa Novakom pre dve godine, i eto, ove – uzeo je Gorana u svoj tim. Goran je ipak jedan iskusni „lisac“, što se vidi i po njegovim trenerskim rezultatima. Sa kim god je radio, napravio je veliki uspeh; poznaje naš balkanski mentalitet i drago mi je da i sa Novakom sve ide super, i da mi Nole tako dobro izgleda ove sezone na Vimbldonu! Marjan je već dugo sa Novakom, i kao vrhunski trener, shvata da je ponekad potrebno da se oseti neki novi impuls i čuje novi glas i ko bolji od Gorana za pružanje takvog doprinosa uspesima ovde - ističe Ančić.

- Ako Federer igra dobro sa 38 godina, ne vidim zašto Novak ne bi igrao još dugo. Osim povrede koja ga je mučila kad smo trenirali zajedno 2017. godine, ne znam ni za jednu drugu koja ga je ozbiljnije mučila. To je sada daleka prošlost, izgleda super fizički, elastičan je i brz – i to je ono što ti je potrebno da bi bio izuzetan takmičar i kada ulaziš u poznije godine karijere. Njegova fizionomija me podseća na Rodžerovu i ako bude imao želje, volje i motiva mislim da će igrati barem jednako dugo kao i Federer. Naravno, već smo se videli ovde i lično sam mu poželeo sve najbolje - sa velikim osmehom optimizma završava Ančić.

(Vuk Brajović - izveštač Telegrafa iz Londona)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadija

    9. jul 2019 | 17:00

    Sta moze Novak da nauči od Ivaniševića kada zna 100 x vise od njega?

  • Naj

    9. jul 2019 | 17:16

    E više i Djokovic i Ivanisevic i Jelena i tenis ...sto ovo sto ono sto nije na terenu 1 nego 2...sto jede ovo a ne ono...Smoriliii...Pa on uradio ovo za SRB pa ono za SRB...Nista on nije uradio!Ja bih sve nj3gove titule menjao da mi ZVEZDA jos jednom bude prvak Evrope!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA