≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Serena Vilijams šokirala organizatore Vimbldona: Ovako nešto nismo nikada doživeli!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proključao je bes u Amerikanki i nastradao je teren

  • 11
Serena Vilijams Foto: AP/Tanjug

Serena Vilijams grabi ka tituli na Vimbldonu, kojom bi mogla da izjednači apsolutni rekord Australijanke Margaret Kort, koja ih ima 24!

Serena juri svoju 8. titulu u Londonu, a prepreka će joj prvo u polufinalu biti Čehinja Barbora Stricova, a taj meč je na programu u četvrtak.

Najtrofejnija aktuelna teniserka je silno motivisana na Vimbldonu, ali je i nervoznija nego inače, a to je osetio i jedan od terena na kompleksima Ol Ingland Klaba, koji je nastradao usred naleta njenog besa.

Naime, pošto Serena tokom treninga na terenu 15 nije uspela nikako da uđe u udarac, svoju frustraciju je iskalila na reketu. Počela je snažno da udara o travu ne bi li ga slomila. Čak četiri puta je udarila u teren i oštetila travu, posle čega je bacila reket pored klupe, uzela stvari i ljuto odšetala sa terena.

APTOPIX Britain Wimbledon Tennis Serena burnije nego ikad reaguje na Vimbldonu; Foto: Tanjug/AP

Vimbldon je dugo razmatrao taj slučaj, koji se desio još početkom turnira i posle 9 dana je odlučio da kazni Serenu sa čak 10.000 evra. Razlog je nesportsko ponačanje i uništavanje inventara kluba.

- Takve kazne inače se donesu istog dana, ali u ovom slučaju smo tako dugo većali jer se na Vimbldonu nikad nije dogodilo da neko ošteti teren na treningu. Budući da je reč o vrlo poznatoj i velikoj igračici, želeli smo da prikupimo što je više moguće dokaza, snimki i fotografija kako bismo ispravno odlučil -  citirao je Dejli Mejl izvor sa Vimbldona.

Serenin izliv besa slučajno je zabeležio fotograf ovog lista, koji je organizatorima dao i ključni dokaz u vidu ovih fotografija.

- Bilo je jasno da joj ne ide i da ne uživa. Mučila se da spoji par udaraca i onda je pukla. Raspalila je reketom u teren, a on se nije odmah slomio. Ali, Serena je njime nastavila mlatiti i onda se slomio -  rekao je fotograf.

Serena se navodno u pismu izvinila organizatorima, ali to je nije spasilo kazne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA