≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković je u 1/2 finalu Vimbldona: Od velikog problema do 10 uzastopnih gemova i demoliranja rivala!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski as je gubio od Gofana 4:3 i 30:0, ali je onda vratio brejk, vezao deset gemova i završio posao u četvrtfinalu

  • 29
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Kako je počelo - ličilo je na potencijalni problem, ali je najbolji svetski teniser Novak Đoković dominantno završio meč protiv Davida Gofana i plasirao se u polufinale Vimbldona - 6:4, 6:0, 6:2!

Bio je to Novakov šesti trijumf protiv Belgijanca u međusobnim susretima, uz samo jedan poraz, ne računajući onu jednu egzibiciju koju su svojevremeno igrali. Novak će svoje deveto polufinale u Londonu igrati u petak protiv Roberta Bautiste Aguta.

Novak je svoj posao u četvrtfinalu završio za dva sata, a samo prvi set je igrao 49 minuta. A u tom prvom setu se izvukao iz ponora, ubacio u veću brzinu i iskoristio tu psihološku prednost.

David Gofan Gofan je bio svestan kakvu priliku je propustio Foto: AP/Tanjug

Šta se, u stvari, dogodilo u tom prvom setu? Pa, dogodilo se to da se Đoković mučio na svoj servis, spašavao brejk lopte, dok je Gofan bio dominantan. Toliko da je Belgijanac u sedmom gemu uzseo brejk i poveo sa 4:3. Pritom je imao i 30:0, a onda je usledio preokret.

Preokret koji je prouzokovao čak devet vezanih gemova Đokovića. Vratio je Srbin brejk, odserivirao za 5:4, a onda iskoristio Gofanove greške da uzme prvi set.

Novak Đoković Loše je Đoković počeo meč, sve do onog osmog gema u prvom setu Foto: AP/Tanjug

U drugom je bukvalno ponizio rivala. Nije mu dao da diše i tri puta mu je oduzeo servis. Bio je to prvi Đokovićev meč na Vimbldonu od 2016. u kom je osvojio set bez izgubljenog gema. Zvuči neverovatno, ali Novak je bio ''gladan'' poena i pri rezultatu 5:0.

Početak trećeg seta doneo je i 10. uzastopni gem za Srbina, ali napokon i jedan osvojen od strane Gofana (1:1). Ključni detalj trećeg seta viđen je u četvtom gemu u kom je Novak još jednom uzeo brejk i poveo sa 3:1. Potom je i spasio dve brejk lopte i ugušio poslednji trzaj Belgijanca u nadi da može do svog trećeg Gren slem polufinala - 6:2.

Novak Đoković Foto. AP/Tanjug

Što se tiče same statistike, ono što ''bode oči'' jesu poeni Srbina na prvi servis. Postotak prvog servisa - 59 odsto, poeni na prvom servisu - 76 odsto, ritern na prvom servisu - 38 odsto!

Gofan je imao jedan as više (4:3), ali dve dvostruke greške više (5:3). Đoković je rivalu dopustio da mu samo jednom uzme brejk loptu, i to u prvom setu, dok je preostalih pet spasio. S druge strane, čak sedma puta je oduzeo servis Belgijancu.

Gofan je imao više vinera (28:24), ali više neiznuđenih grešku (22:17). Novaka je, opet, služio drugi servis...

VIDEO: Đoković i teniski akrobata iz Srbije napravili šou izvan stadiona Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA