Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf "špijunirao" Aguta pred polufinale: Trener Španca otkrio taktiku kojom napadaju Đokovića!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pepe Vendrel ističe da će njegov pulen pokušati da igra svoju igru, kao i da nateraju Novaka da bude u podređenom položaju

  • 0
Roberto Bautista Agut, Vimbldon Poslednje pripreme taktike pred duel protiv Novaka; Foto: Telegraf

Srpski novinari na Vimbldonu imali su priliku da razgovaraju sa trenerom Roberta Bautiste Aguta, Pepeom Vendrelom, koji je poručio da se njegov pulen oseća smireno, iako je po prvi put u prilici da igra u polufinalu jednog Gren slem turnira.

Naspram sebe ima četvorostrukog vimbldonskog šampiona, Novaka Đokovića, sa kojim će se sastati u petak, ali to ga ne plaši mnogo.

- On je jednostavan i stabilan, fokusiran na rutinu. Oseća se lagodno, mi imamo taj smireni karakter, na poprilično sličan način sagledavamo stvari. To je naša "zona konfora" - poručio je Vendrel, koji naglašava da je vera u uspeh ključ dobrih rezultata Aguta ove sezone.

- Mislim da je suština u tome što verujemo u njegov kapacitet. Trudili smo se da osim tog pozitivnog razmišljanja ostane i to verovanje u sebe, kada iz dana u dan ponavljate "To je moguće, to je moguće".

On ističe da nema iznenađenja kada su u pitanju udarci koji se mogu očekivati u polufinalu.

Roberto Bautista Agut, Vimbldon Pepe Vendrel; Foto: Telegraf

- Iznenađenja nema, jer im uvek kažete nešto da bi se osećali konfornije. Imali smo udarce koji su nas nečemu naučili. Važno je ostvariti konekciju sa tim udarcima.

Pokušaće, kako kaže, da nateraju Novaka da "igra njihovu igru" i da mu ne dozvole da uhvati zalet.

- Mislim da treba da razmišljamo o nama, da uradimo dobro stvari koje mislimo da treba da uradimo u meču protiv Novaka i da pokušamo da ga dovedemo u nezgodnu situaciju, da on ne rukovodi igrom kao što je to radio u poslednjim rundama, jer kada uhvari zalet teško je nositi se s tim.

Vendrel smatra da je pritisak na Novaku, zbog borbe za dominaciju između njega, Nadala i Federera.

- Mislim da je pritisak na jednoj strani, borba za Gren Slemove, borba za tu malu klasifikaciju koju imaju Rafa, Rodžer i on, i mi možemo samo da se predamo našoj igri, da verujemo u sebe i da budemo pripremljeni.

- Ne volim da govorim o ciljevima, volim da mislim "dan za dan", da savladavamo stvari dan za danom, da ga unapredimo, da mu pomognemo da postane bolji igrač - i to je ključ uspeha. zaključio je Vendrel.

VIDEO: Levandovski izazvao Novaka Đokovića

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA