Vreme čitanja: oko 3 min.

O Agutu ovo možda niste znali: Ima više konja od Jokića, mogao je da bude top fudbaler! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 3 min.

Čudni su bili putevi Aguta, ali ne žali zbog odluke da se lati reketa

  • 4
Roberto Bautista Agut

Foto: Instagram/robertobautistaagut

Roberto Bautista Agut spada u red zanimljivijih tenisera današnjice, a to je potvrdio pričom o proslavi momačke večeri, koju je otkazao zbog ulaska u polufinale Vimbldona.

Skromni Španac nije ni sanjao da će dogurati do duela sa Novakom Đokovićem i polufinala Vimbldona, pa je otkazana žurka na Ibici, iako se tamo šestorica njegovih najboljih prijatelja već ludo provodi.

Priznao je Agut da mu više prija vimbldonska trava i bela oprema na najsvečanijem Gren slemu bogate tradicije, za žurku će biti vremena. A pred meč sa Noletom u petak od 14 časova, valja se dobro upoznati sa protivnikom...

 

FUDBAL PRVA STRAST

Agut je igrao za juniorski tim Viljareala, sve do 14 godine. Klub mu je čestitao na uspehu, to redovno čini, kao što Roberto koristi svaku priliku da gleda Viljareal.

- San mi je bio da budem fudbalski igrač, bila je to teška odluka, ali morao sam da izaberem između fudbala i tenisa. Razlog je što u tenisu sve zavisi od vas, u fudbalu mnogo toga zavisi od trenera - govorio je Agut.

- Nisam mnogo razmišljao o tome da li ću biti uspešniji u tenisu, ali posle šest meseci, osetio sam da imam veliku šansu u tenisu, da ne zavisi sve od trenera. Srećan sam zbog odluke, mislim da mi je tenis dao sve, dobro obrazovanje, kulturu života. Tenis me je naučio o mnogim stvarima mnogo toga.

Agutov tata je igrao za klub, preneo je ljubav prema Viljarealu, ali strah od povrede sprečava Roberta da češće igra.

- Trudim se, ali ne igram mnogo fudbal, možda kada imam malo više vremena pred sezonu, ali kada završim karijeru, igraću više fudbal. Inače, mislim da su teniseri spremniji od fudbalera, moraš da radiš na sebi, u fudbalu će neko drugi da uskoči umesto tebe. Naravno, svaki sport ima svoju kulturu rada na fizičkoj spremi i prevenciji povreda.

 

 

KONJI KAO DRUGA STRAST

Kao naš košarkaš Nikola Jokić, Agut voli konje. Ima ih čak sedam, Jokić ima dva manje!

- Kod kuće, živim u planinama i volim da jašem konje, to odmara mozak i opušta, potpuno me isključi iz sveta teniskih turnira. To je dobar deo mog života, provodio sam još kao dete mnogo vremena sa dedama i konjima, bio mi je san da ih imam.

Agut tugu zbog poraza leči sa njima, pomažu mu da se ponovo vrati u ritam i svet stresnih putovanja na turnire iz nedelje u nedelju.

- Konji su čistokrvni španski, vodim ih na brojna takmičenja koja se tiču uzgoja i izbora najlepših. Počeo sam ozbiljnije da se bavim njima pre oko tri godine.

Roberto Bautista Agut

Foto: AP/Tanjug

EKSPLOZIJA U TENISKOM SVETU

Roberto je imao solidnu juniorsku karijeru, ali sve to deluje smešno kada se uporedi sa uspesima u seniorskoj profi karijeri. Bio je u top 50 juniora sveta, kasnije je došao do zlata na Mediteranskim igrama, ali je proboj napravio tek u 2014, kada je došao do nagrade za igrača koji je najviše napredovao.

Sve to donelo mu je veliko samopuzdanje, prvi put je dolazio do četvrte runde na Gren slemovima, osvojio je dve ATP 250 titule, a 2016. je pobedio Novaka Đokovića u Šangaju i došao do prvog finala Mastersa u karijeri. Izgubio je od Endija Marija, ali je potvrdio da njegovo vreme dolazi.

Plodove rada vidimo na Vimbldonu, a Agut u duel sa Noletom ulazi kao igrač koji je čak vezao dve pobede u međusobnim duelima.

VIDEO - Levandovski izazvao Novaka Đokovića

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA