≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Đoković dobio Aguta i zaratio sa Englezima: Novak spreman za pakao u finalu Vimbldona (FOTO) (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 4 min.

Srpski teniser uspeo je da se izbori sa neugodnim Špancem i neblagonaklonom publikom

  • 57
Novak Đoković, Vimbldon Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u svoje 6. finale Vimbldona, pošto je, posle više nego ubedljive igre, savladao Španca Roberta Bautista Aguta sa 3:1 (6:2, 4:6, 6:3, 6:2)

Pre ovog susreta Agut je važio za neugodnog protivnika jer je i pored 7 poraza od Novaka, slavio na poslednja dva duela u Majamiju i Dohi. Ipak, Novak ništa nije prepustio slučaju, poveo je od starta i nije dozvolio Špancu da se previše razigra i vrati u meč, i pored izgubljenog 2. seta.

Već na startu prvog seta Novak je osvojio poen na svoj servis, da bi odmah napravio brejk i brzo poveo. Sa druge strane, Agut je pokušavao da pronađe svoj ritam, ali u tome nije uspeo. Za svaki od dva poena koliko je osvojio, morao je dobro da se pomuči, jer je Đoković konstantno "pritiskao", što je uostalom, i rezultovalo novi brejk i ubedljivih 6:2 u prvom setu.

Drugi set počeo je mnogo boljom igrom Aguta koji je prvo osvojio poen na svoj seris, da bi, posle 1:1, došao i do brejka. Posle vođstva Španca od 30:15, Novaku puca žica na reketu u presudnom momentu i dozvoljava protivniku brejk šansu, koju ovaj koristi.

U ovom delu susreta došlo je i do kraćeg prekida meča. Naime, jednoj ženi u publici je pozlilo pa je lekarska služba morala da reaguje. Kada je meč nastavljen Španac je nastavio sa dobrom igrom, dok je Novak imao blagi pad. Uz dosta mučenja srpski teniser je osvajao poene na svoj servis, ali nije uspeo da vrati brejk. Španski teniser uspeo je da osvoji set i uvede meč u egal.

Na kraju seta, Đokovića je prilično iznerviralo kada je publika stala na stranu Aguta u momentu kada je ovaj osvojio poen tako što je loptica udarila u mrežu i pala u polje Novaka.

Novak je uspešno počei 3. set. Pokušavao je i uspeo da da stabilizuje bekhend i dođe do igre iz prvog seta. Na startu i jedna i drugi teniser osvajali su poene na svoj servis, da bi pri rezultatu 3:2 Đoković napravio brejk i poveo. Vrlo brzo, Agut je došao u situaciju da ponovo poravna rezultat. Tada je viđen jedan od najzanimljivijih gemova na susretu. Novak je gubio 40:30, a onda je izvanrednim bekhendom, na brejk loptu Španca, prvo izjednačio, a onda i došao do poena za 5:2.

Upravo to je bio momenat kada se Novak ponovo "obratio" publici u Londonu tako što je stavio ruku na uvo.

Odmah na startu 4. seta ušlo se ponovo u dugu razmenu udaraca, a prilikom servisa Aguta, Novak je odmah imao 3 brejk lopte, ali nije uspeo da napravi brzu prednost. Ipak, ono što mu nije pošlo za rukom u tomomentu, jeste pri sledećem servisu Aguta, kada je Novak uspeo da izvrši dodatni pritisak na Španca i dođe do brejka.

Međutim, nije se tu zastavio srpski teniser, koji je u nastavku potvrdio brejk, da bi ponovo oduzeo servis Agutu za 4:1 i praktično prelomio meč. Do kraja, Novak je rutinski osvajao poene na svoj servis i tako uspeo da dođe u novo finale Vimbldona.

Novak Đoković Đoković je posle odlične igre došao do finala; Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, Novak je nastavio sa sjajnom  statistikom na Vimbldonu. Do sada je zabeležio 71 pobeda i samo 10 poraza. Takođe, igra 15. godinu uzastopno turnir u Londonu u kojem je ušao u 9 polufinala od ukupno poslednjih 10. Uz sve to, po broju pobeda  izjednačio se sa Borisom Bekerom, Džimijem Konorsom i Rodom Lejverom na petom mestu večne liste.

Zanimljivo je i to da je Novak jedan od retkih tenisera koji je uspeo da uđe u finale igrajući sa teniserima od kojih niti jedan nije u top 20.

Đoković će u finalu igrati as boljim iu drugog polufinalnog duela između Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

VIDEO: Nole dominira i u nožnom tenisu pred polufinale Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaa

    12. jul 2019 | 16:00

    Kakav sto narod srbi? Najboljeg medju vama mrzite i navijate za druge tenisere. Zamislite samo da je turcin ili nemac,kakva bi to ljubav turaka i nemaca bila prema njemu,a veliki deo srba ne moze da ga smisli. Zapitajte se malo zasto je to tako. Ja nisam srbin,ali Nole je car!

  • Ika

    12. jul 2019 | 17:57

    Publika ga ne voli i navija protiv njega a on ce kada osvoji turnir da im se zahvali sto su dosli i da kaza kako su divna publika i da jedva ceka da dodje i sledece godine, umesto da im tada kaze kako su najgora publika i kako je u inat njima osvojio turnir. HAHAHA

  • Nema imena

    12. jul 2019 | 18:15

    Srbin ce opet da pokori London, mogu samo da ga mrze oni sto ga ne vole fasisti i domaci setaci ziveo Nole!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA