≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iscrpljen sam, nadam se da ću dobiti Đokovića: Federer uživao protiv Nadala, sledi finale sa Srbinom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rodžer se uzda u iskustvo kao adut, Novak je favorit u finalu

  • 28
Britain Wimbledon Tennis Kirsty Wigglesworth

Švajcarski teniser Rodžer Federer priznao je da je umoran posle polufinala Vimbldona sa Rafaelom Nadalom i nada se da bi mogao da ugrozi Novaka Đokovića u finalu.

Švajcarac i Srbin će se u nedelju od 15 sati boriti za Rodžerov deveti, odnosno Novakov peti trofej na terenima Ol Ingland klaba.

- Iscrpljen sam, bilo je teško na kraju, Rafa je odigrao neverovatne udarce da bi ostao u meču. Mislim da sam igrao na visokom nivou, sve u svemu sam zadovoljan, uživao sam i publika je bila sjajna. Borbe sa Rafom su uvek specijalne i bilo je lepo - rekao je Federer posle meča.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

On je Španca savladao posle četiri seta i nešto više od tri sata borbe (7:6, 1:6, 6:3, 6:4), a zadovoljan je što su neki od ključnih poena pripali njemu.

- Nisam siguran, imao sam momente kad sam bio dobar na servisu, najvažniji poeni u meču su otišli na moju stranu. Bilo je i onih tesnih poena i dugih razmena, igrao sam raznovrsno, spinovi, morao sam da hvatam lopticu na pravi način, na kraju se mučio na meč loptama... Taj prvi set je bio vrlo važan kada sam poveo sa 1-0. Probao sam da zaštitim to, on se vratio u drugom setu snažno i ne znam, bilo je uživanje igrati ovo danas - kaže Švajcarac.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Prokomentarisao je i svog rivala u finalu rekavši da Đoković opet igra najbolje što ume i da je zbog toga prvi na ATP listi.

- Apsolutno. Igrao je sjajno protiv Bautiste Aguta, igra fenomenalan turnir. Novak je ponovo na vrhu i vrhuncu, on brani titulu ovde. Pokazao je zašto je to tako, obe nedelje igra fenomenalno i nadam se da ću moći malo da ga poguram i dobijem, ali to će biti jako teško. Kao što znamo, on nije broj 1 bez razloga. Tako je dobar poslednjih godina. Zato će biti poseban meč baš kao protiv Nadala i mogu da kažem da sam jako jako uzbuđen - zaključio je Federer.

Da podsetimo, Novak i Rodžer su do sada tri puta igrali na Vimbldonu. Dvaput je u finalu slavio srpski igrač, a Švajcarac je pobedio jednom u polufinalu. Više o tom rivalstvu možete pročitati u posebnom tekstu OVDE.

VIDEO - Federer i Đoković o Mareju i njegovom povlačenju iz tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera

    12. jul 2019 | 22:20

    Nole sampion i pozitivac i i kad je u najtezoj situaciju .Mi Srbi samo mozemo da ucimo od tebe a ne da lupamo glupe komentare.🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍😁😁😁😁😁😁😁🙏🙏🙏🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

  • Podgorica

    12. jul 2019 | 22:15

    Ajmo Nole, srusi miljenika globalizma.

  • Messi

    12. jul 2019 | 22:46

    Nole ce ga razvaliti bez sumnje ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA