Vreme čitanja: oko 1 min.

Publika bila bezobrazna, ali su se organizatori poklonili Novaku: Srbin je izveo poen dana (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobedio je u dugoj i napetoj razmeni, spasao brejk loptu i saslušao muk u publici

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković izveo je i najbolji potez polufinala Vimbldona u pobedi nad Robertom Bautistom Agutom.

Nije bilo lako Đokoviću koji je skoro tri sata "kršio" otpor upornog Španca, delom zbog kvaliteta protivnika, delom i zbog publike koja mu nije bila naklonjena tokom meča.

Da li zbog toga što je navijala za slabijeg, ili zato što ne voli toliko svog četvorostrukog šampiona, tek Đoković se u jednom trenutku iznervirao zbog reakcija sa tribina kada je Agut uzeo drugi set.

Ako publika i nije naklonjena, organizatori su bili pa je Novakov poen iz sedmog gema trećeg seta bio najbolji, iako su Rafael Nadal i Rodžer Federer odigrali više poena za špice.

Đoković je u sedmom gemu vodio 4:2, ali je Bautista Agut imao 30:40, odnosno brejk loptu. Usledila je razmena od 45 udaraca. Nijedan od dvojice nije preuzimao inicijativu ili nešto posebno rizikovao.

U takvim situacijama se čeka da slabiji popusti i pogodi mrežu ili pošalje lopticu u aut. Umesto toga, kada se ukazala prilika, sevnula je Novakova paralela za neverovatnu završnicu posle čega je sačuvao svoj servis i priveo set kraju sa 6:3.

Kasnije je pobedio i u meču 6:2, 4:6, 6:3, 6:2 i plasirao se u finale turnira u kom će protiv Rodžera Federera igrati za svoju petu titulu na Vimbldonu.

VIDEO - Đere: Bio sam 250. na svetu, a Noletov poziv mi je promenio karijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šumadinac

    13. jul 2019 | 00:54

    Ništa to nemože Novaku što ga Englezi ne vole! A iskreno rečeno kad su nas uopšte i voleli! Nedaj se kralju naš! I svaka ti čast za ponos i ljubav prema Našoj Srbiji! Broj 1 istina znači! Međutim i bez toga zabaležio si Srpsku sportsku istoriju svojim sposobnostima, dostojanstvu, čovečanstvu, hrabrošću, ... Veliki si primer za buduće generacije! Hvala ti na svemu! I velika podrška za Fondaciju! B.M

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA