≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je Novak pre 17 godina proročki najavio rušenje istorije tenisa: I tada je znao šta mu fali!

Vreme čitanja: oko 1 min.

I sa 15 godina je znao na čemu mora da poradi, kako bi mogao da krene sa ofanzivnom igrom

  • 4
Novak Đoković Foto ilustracija: Telegraf//Tanjug/AP/Reprint: Sport/T.Jovanović

Srpski teniser krupnim koracima grabi ka tituli najboljeg tenisera svih vremena! Posle osvajanja Vimbldona, sve je bliži tom cilju, jer sada ima 16 Gren slem titula i Rodžer Federer mu beži četiri na večnoj listi.

Još dok je bio dečak, koji je pokazivao potencijal, Novak je znao šta treba da unapredi, kako bi mogao da dominira, kao što to radi danas.

Pre tačno 17 godina Novak je za list Sport autorki teksta Nedi Miletić dao izjavu o tome šta mu fali da krene sa ofanzivnom igrom, koja ga je dovela do ovoga što je danas.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

- Moram da radim više na servisu, pre sam više voleo tvrdu podlogu, a pošto su najveći uspesi došli na šljaci, sada mi je draža šljaka. Kad sredim servis krenuću u jednu ofanzivnu igru - proročki je najavio Nole, koji je tada imao 15 godina.

I Novakov prvi trener, čuvena Jelena Genčić, koja je najzaslužnija za Novakov teniski razvoj, znala je da ćemo dobiti najboljeg igrača u istoriji Jugoslavije i svetskog asa.

- Ukoliko budu uložena neophodna sredstva, uz veliki rad i ogroman talenat, dobićemo najboljeg igrača Jugoslavije, svetskog asa - rekla je Jelena, koja je i tada znala kakav je Novak teniski biser.

VIDEO- Đoković je lord od Vimbldona, pogledajte šta je obeležilo njegov trijumf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VladeUE

    15. jul 2019 | 15:07

    Kralj ostaje KRALJj..Bravo Nole..

  • Daca

    15. jul 2019 | 17:37

    Veliki sam fan Djokovica. Juce me je stresirao maksimalno. Na kraju me ucinio sretnim. On je teniska velicina. Za svoj uspeh trosi vise energije od Federera. Federer ima skoro idealnu izbalansiranost svih elemenata teniske igre ( servis, forhend, bekendslajs, drop shot, pasing shot, drajv volej, stop volej itd.). Noletu fali ta izbalansiranost. On vecinu udaraca mora nadoknaditi igrom sa osnovne linije. Njegova igra na mrezi i drop sot nisu vrhunski. Statistika meca sa Federerom to najbolje pokazuje. I pored recenog on je nas najveci sportista i bice apsolutni teniski rekorder. Nole neka te sluzi zdravlje i sportska sreca!

  • Realno

    15. jul 2019 | 16:00

    No1e i dalje ima opet bolju defanzivnu igru s'tim što za razliku od Rafe on ima i winner...Tipična igra "udarac više" kako bih rekli žargonski...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA