≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković je "potukao" Federera istim potezom kao i Nadala pre godinu dana! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jesmo li ovo već negde videli?

  • 4
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Deža vi, to je ono kako je je izgledao jedan od odlučujućih poena meča u kom je Novak Đoković gubio od Rodžera Federera i bio na ivici ponora.

Srpski teniser bi danas možda imao 14 Grend slem titula da mu dve nisu stale maltene u dva poteza.

On je u nedelju na meč lopti protiv Rodžera Federera ponovio gotovo identičan udarac kojim je i prošle godine sprečio brejk Rafaela Nadala.

Novak i Rafa su tada igrali u polufinalu turnira, Novak i Rodžer su u nedelju igrali finale. I jedan i drugi meč su otišli u peti set, igrali su se na tesnu razliku i u oba je štošta rešeno posle jednog maestralnog pasing šota.

Prvo je Nadal izašao na mrežu, a Novak ga prošao sjajnim top spinom iz forhenda kojim je pogodio vrlo oštar ugao. Čak ni atleta Nadalovog profila to nije mogao da stigne i kasnije je izgubio.

Oni hrabriji će reći da je baš taj pasing šot bio potvrda da se se Novak i definitivno vratio na tenisku mapu posle dvogodišnje hibernacije. Bilo kako bilo, finale protiv Kevina Andersona je potom bilo formalnost.

Godinu kasnije ulog je bio još veći. Federer je bolji server od Nadala, upravo je istranžirao Đokovića sa dva vanserijska servisa i imao je dve meč lopte. Jednu je Đoković spasao dobrim riternom, drugu kao i protiv Rafe - strašnim pasing šotom.

Švajcarac je takođe poklekao, pa je Novak uspeo da stigne do 25. gema i zlatnog taj-brejka u kom je sa 7:3 overio svoju petu titulu na londonskoj travi. Zbog toga danas pričamo o njemu kao 16-strukom Grend slem šampionu koji pretenduje na titulu najboljeg tenisera svih vremena.

VIDEO - Đoković je lord od Vimbldona, pogledajte šta je obeležilo njegov trijumf

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA