≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog nje Novak gleda ka nebu kada podiže pehar Vimbldona: Nikada neće zaboraviti svoju drugu majku!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle osvojenog još jednog trofeja u Londnonu Novak je ponovio svoj ritual

  • 13
Novak Đoković Poljubac za najvredniji teniski trofej: Novak Đoković i pehar Vimbldona Foto: Tanjug/AP

Još kada je imao samo četiri godine, na teniskim terenima na Kopaoniku, Novak Đoković je imao dva sna. Da osvoji Vimbldon i da bude prvi na svetu. O tome je pričao redovno sa svojim prvim trenerom, legendarnom Jelenom Genčić, koja je i otkrila njegov talenat, ali i talente Gorana Ivaniševića, Monike Seleš.

Posle osvojenog petog Vimbldona, gde je u finalu srušio Federera, Novak je pehar ponovo podigao u vis i pogledao ka nebu. Posvetio je i ovaj trofej Jeleni Genčić, ženi koja mu je bila prvi trener, pedagog, drugi roditelj...kada je počeo da trenira. Tu praksu počeo je 2014. godine.

Novak Đoković Novak Đoković sa osvojenim trofejem 2019. ponavlja ritual iz prethodnih godina Foto: Tanjug/AP

A sve je krenulo pre osam godina. Novak je imao sreće da se sve poklopi i da svoja dva sna ostvari u istom danu. U julu 2011. osvojio je svoj prvi Vimbldon i postao svetski broj 1. A, onda je nekoliko meseci kasnije posetio Jelenu Genčić u njenoj kući na Dedinju i doneo joj pehar sa Vimldona, o čemu su mnogo godina ranije zajedno sanjali.

Novak Đoković i Jelena Genčić Doživela je da vidi istoriju kada je Novak osvojio Vimbldon i postao svetski reket broj 1 Printskrin: Youtube/Studio B

Đoković je svoj drugi Vimbldon osvojio 2014. ali tada Jelena više nije bila živa, jer je preminula godinu dana ranije u 76. godini. Zato je Nole trofej podigao visoko ka nebu i posvetio ga svom prvom treneru.

- Ovaj trofej bih posvetio svom nerođenom detetu i Jeleni Genčić koja je preminula prošle godine - rekao je tada Novak.

Od tada je to tradicija, pa je 2015. 2018. 2019. podizao trofej na isti način i posvećvao ga ženi sa kojom je kovao snove o osvajnju tog trofeja kada je imao samo četiri godine.

Novak Đoković je u finalu VImbldona pobedio Rodžera Federera Novak Đoković posle osvojenog Vimbldona 2014. kada je prvi put pogledao ka nebu i sa suzama ga posvetio Jeleni Genčić Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković Novak Đoković posle osvojenog Vimbldona 2018 podiže pehar gore i gleda ka nebu Foto: AP/Tanjug
Novak Đoković i Rodžer Federer, finele Vimbldon 2015 Novak Đoković posle osvojenog Vimbldona 2015 podiže ruke ka nebu i posvećuje trofej Jeleni Genčić Foto: AP/Tanjug
Novak Đoković, finele Vimbldon 2015 Novak Đoković sa peharom iz 2015. godine Foto: AP/Tanjug

Pogledajte dolazak Novaka kod Jelene 2011. godine.

VIDEO: Đoković je lord od Vimbldona, pogledajte šta je obeležilo njegov trijumf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHE

    15. jul 2019 | 20:57

    Jelena Gencic je bila izuzetan pedagog,nije ga ucila samo tenisu.Vidi se na Novaku ta sirina jer po meni ne moze neinteligentna osoba doci do tih visina na kojima je Novak vec dugo.Hvala joj za sve,ai Novaku hvala sto je upijao cemu ga je ona ucila.

  • Stoparac PN

    15. jul 2019 | 21:24

    Nole legendo ulepšao si nam život i proslavio Srbiju u naj boljem svetlu! Živ bio i još toliko g.slemova osvojio😃😃😃

  • Dragan

    15. jul 2019 | 20:35

    Da ces preteci Federera u broju Slema,tu nema dileme.Ali dali ces ga nadmasiti u broju dece,ostaje da se vidi..Iskreno bih voleo da ga i tu pobedis.Neka se deca radjaju..Sretno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA