Vreme čitanja: oko 1 min.

Švajcarci otkrili šokantnu cenu prstena Mirke Federer u finalu Vimbldona: Dijamant najveće čistoće!

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Procena je da takav dijamant vredi preko pola miliona franaka. Ne bih bio iznenađen i da vredi čitav milion. U svakom slučaju, u pitanju je raritetan komad, pogotovo u toj čistoći dijamanti su veoma retki", kaže poznati švajcarski draguljar

  • 33
Mirka Federer, prsten

Printskrin: Twitter.com/@sportsbetcomau

Burno je bilo na minulom vimbldonskokom finalu, i tri dana posle meča priča se o titanskom sudaru Đokovića i Federera, a pravi emotivni kovitlac odvijao se i u VIP boksovima srpskog i švajcarskog asa. 

Gotovo jednako kao i reakcije glavnih aktera posle svakog poena, kamere su "hvatale" i njihove najbliže u najemotivnijim trenucima. Preplitali su se zebnja i euforija na licima Novakovih i Rodžerovih roditelja, a u fokusu je najviše bila supruga slavnog Švajcarca Mirka - i to zbog jednog detalja.

Reč je o prstenu.

Naime, novinar stanice BBC Endrju Kastl ustalasao je krugove bliske Švajcarcu i njegovoj supruzi izjavom da prsten koji je nosila tokom finala "ne izgleda kao skupoceni nakit", pa je ubrzo usledila reakcija, i to preko medija u zemlji Viljema Tela.

U pomoć je pozvan draguljar, jedan od uticajnijih u Švajcarskoj, koji je dao svoje stručno mišljenje o vrednosti Mirkinog prstena.

- Prsten je ekskluzivan - ne ostavlja dilemu o autentičnosti kamena na početku razgovora za Blik Lazar Seblar, vlasnik jedne zlatare u Cirihu.

Mirka Federer, prsten

Foto: AP/Tanjug

- Na prvi pogled, rekao bih da je u pitanju dragi kamen, i to vrlo egzotičan. Veličinu je teško proceniti jer gospođu Federer ne znam lično. Prema mojoj proceni reč je o dijamantu od 7 karata, ako ne i većem. Karakteristika ovih kamenja je ekstremno velika čistoća, moguće da je u pitanju čist dijamant!

Tržišna cena ovakvog komada nakita je basnoslovna.

- Procena je da takav dijamant vredi preko pola miliona franaka. Ne bih bio iznenađen i da vredi čitav milion. U svakom slučaju, u pitanju je raritetan komad, pogotovo u toj čistoći dijamanti su veoma retki - tvrdi Seblar.

Mirkin dijamant je bio lako uočljiv pažljivom oku pošto ga je često izlagala pogledima navijača hvatajući se za glavu i lice na ekstremno uzbudljiv duel njenog supruga i Đokovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lepo

    17. jul 2019 | 15:42

    Zaslužila je podarila mu je četiri andjela,on posteno zaradio,

  • Kole

    17. jul 2019 | 15:36

    Džaba zlato i dukati, plaču nekad i bogati...

  • Marko cg primorje

    17. jul 2019 | 15:40

    Novak jd imao brojanicu crvenu istu sam kupio za 2 e i drveni krst par eura koji Kralj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA