≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ono što je Nole lukavo uradio Federeru posle finala je klasično nabijanje kompleksa!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zanimljiv ugao imao je hrvatski Jutarnji list

  • 18
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

I dalje se ne stišava bura oko finala Vimbldona, istorijskog, najdužeg, i trijumfalnog za Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta prevazišao je dve meč lopte Rodžera Federera i pobedio ga, a upravo ova činjenica je potpuno slomila 37-godišnjeg velikana.

Sada mu se Novak približio na 20-16 u broju osvojenih Gren slem titula, a Jutarnji list je analizirao i Novakove izjave posle okršaja.

- Švajcarac je bio bolji u svemu od Novaka Đokovića osim u tri taj-brejka i konačnom rezultatu. Pritom se Srbin potrudio da na otvorenu ranu doda još malo soli konstatacijom da nije baš najbolje igrao. A to konstatovati je klasično nabijanje kompleksa, a mnogi su uvereni da Federer upravo od kompleksa boluje, i to kompleksa u dvobojima sa Novakom Đokovićem - piše ovaj list.

- Na prvi pogled stvar je tu poprilično jasna. Jer i kad igra fantastično kao što je igrao u tom finalu, Rodžer Federer je pronašao neke trenutke iz kojih će u analizi zaključiti da se upucao u nogu dok je kod Novaka Đokovića stvar drugačija. Uoči finala hladno je rekao da je ovo meč kao i svaki drugi, bez obzira na to koliko je veliki.

- Tako se i ponašao, kao osoba koja zna da je to meč koji ne može izgubiti, a ne da se nada kako bi mogao da pobedi. I tu je osim razlike u godinama najveća razlika.

VIDEO - Đoković je lord od Vimbldona, pogledajte šta je obeležilo njegov trijumf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Волим тенис!

    17. jul 2019 | 17:14

    МОЖДА НОВАК НИЈЕ ИГРАО НАЈ БОЉЕ, АЛИ ЈЕ ИГРАО ДОВОЉНО ДОБРО ДА БИ ОСВОЈИО ТУРНИР!

  • Kiza i Komina

    17. jul 2019 | 19:36

    Cela Novakova izjava posle meca imala je mnogo poruka skrivenih izmedju redova. Kao prvo, ranije je uvek govorio Federeru da je najveci svih vremena, a sad je rekao ,,jednom od najvecih". Sto je apsolutno ispravno, Rafa i Novak su sve blize sa GS, bolji sa mastersima, i ubedljivi u medjusobnim duelima, zasto da potcenjuje sebe i Rafu. Kao drugo rekao je, ti i mene motivises da igram do 37 godina..... A, Rocko se duboko zamislio kada je to cuo, jer verovatno mu je bilo jasno da Novak nema nameru da uskoro stane. Velika je netrpeljivost medju njima, to je vise nego jasno, sve ostalo je samo kurtoazija.

  • Xxx

    17. jul 2019 | 18:54

    Niko ovom Federeru nije objasnio šta je srpski inat,to pobedjuje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA