≫ 

Klipersi našli zamenu za Riversa: Tajron Lu je novi trener Kavaju Lenardu i Polu Džordžu

Tajron Lu je postavljen za novog trenera Los Anđeles Klipersa posle odlaska Doka Riversa, objavila je franšiza iz Kalifornije u utorak uveče

  • 1
Foto: Printscreen Youtube

Lu je prošle sezone bio pomoćnik Riversu u stručnom štabu, ali je svojevremeno vodio Klivlend Kavalirse do titule, preokretom u finalu protiv Golden Stejt Voriorsa 2016. godine.

Informaciju o "prekomandi" Lua unutar Klipersa potvrdio je predsednik košarkaških operacija Lorens Frenk, mada nije izneo i detalje ugovora sa novim trenerom.

Tajron će postati 26. trener tima iz Los Anđelesa, a kao prvi trener Klivlenda je triput igrao finale i ima skor od 128 pobeda i 83 poraza.

- Taj je bio tamo gde mi hoćemo da stignemo. On je šampionski trener sa izvrsnim osećajem za igru i ljude koji je igraju. On je jedan od većih umova lige i sposoban je da svoju viziju prenese drugima jer se odmah poveže sa svima s kojima se sretne - rekao je Frenk o novom treneru.

Dodao je i da je tim sproveo opsežnu potragu dok nije shvatio da je trener zapravo već u njihovom "krilu".

- Delići koji su nam potrebni su već tu, posvećeni vlasnici, pametan menadžment, elitni talenat na terenu i van njega na najjačem tržištu u NBA. Ovo je mesto gde želim da budem, imamo mnogo posla da bismo postali šampioni, ali imamo motivaciju, "alate" i podršku. Zato sam uzbuđen što treba da počnem - rekao je Lu.

Da podsetimo, Rivers je u međuvremenu postao trener Filadelfije, a otišao je iz Los Anđelesa krajem septembra. Povod za njegov odlazak je bio poraz od Denver Nagetsa u polufinalu Zapada plej-ofa NBA lige u sedam utakmica, iako se očekivalo da će Klipersi sa Polom Džordžom i Kavajem Lenardom biti veliki favoriti za titulu uz Lejkerse koji su titulu na kraju osvojili.

Video: Džordan, pa sad i on: Lebron Džejms popušio tompus na konferenciji za medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    22. oktobar 2020 | 06:16

    Ahahahah a taman pomislio ovo neka ozbiljna organizacija :)))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA