UBIŠE FUDBAL: Dečak (20 meseci) potpisao ugovor sa belgijskim klubom?!

Dvadesetomesečni dečak trenira sa petogodišnjacima, a njegova fudbalska tehnika zadivljuje sve stručnjake u Belgiji. Iako još ne ume da kaže - lopta, sa njom se sjajno snalazi

  • 0

Pravo fudbalsko čudo u Belgiji, nov Lionel Mesi raste u zemlji Beneluksa! Dečak po imenu Brajs Brits ima tek dvadeset meseci, pre samo šest meseci je prohodao, međutim, to ga ne sprečava da trenira fudbal, dribla i prolazi oko čunjeva, a potpisao je i profesionalni ugovor sa Rasing Boksbergom.

Maleni Brajs je tako postao najmlađi član Belgijske fudbalske asocijacije ikada dosad, a trenira sa dečacima koji su više nego dvostruko stariji od njega. Ono što je najslađe u celoj ovoj priči jeste da dvadesetomesečni fudbaler još ne ume da izgovori reč - lopta, ali je toliko dobar s njom da su mu treneri nižih sekcija u klubu Rasing Genk Boksberg dozvolili da trenira sa petogodišnjacima.

- Način na koji Brajs šutira loptu ne možete da vidite kod petogodišnjaka. Njegova kontrola lopte je neverovatna za njegove godine. Način na koji dribla i prolazi između čunova sa loptom nogama, zatim dodavanje lopte levo-desno jeste zapanjujuće za taj uzrast. Ali moramo oprezno da radimo s njim u budućnosti - rekao je za Britsa Deni Vodnik, sekretar kluba.

Rasing je očigledno želeo da ugrabi priliku i angažuje očigledno talentovanog dečaka pre većih belgijskih klubova, od čijeg će transfera jednog dana moći da zaradi veliki novac. Više stvari o malenom Brajsu, kao i njegovu fotografiju, možete pronaći ovde.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA