Evo kakvo vreme će biti u novogodišnjoj noći, a kakvo za reprizu!

Hoće li biti sankanja, grudvanja, zatrpanih kola, Sneška Belića i romantičnih šetnji po belom gradu u toku praznika? Evo odgovora

  • 2

Šta je Nova godina bez snega? Bliži se datum u kojem ćemo ispratiti uskoro staru 2016. godinu, a dočekati novu, 2017. Pripreme za najluđu noć u godini su uveliko počele, a ono što sve zanima je, kakvo vreme nas očekuje? Hoćemo li uživati u kompletnoj prazničnoj atmosferi koja bez pahulja snega, složićete se, "nije to - to."

Pao sneg na Havajima: Veju pahulje i dalje, tropski raj je okovan ledom (FOTO) (VIDEO)

Na radost mnogih, prema rečima našeg meteorloga Nedeljka Todorovića, ogromne su šanse da se naš Beograd zabeli tokom prazničnih dana i opravda svoje ime.

- Još uvek je rano precizno odgovoriti na ovo pitanje, ali, prema neki ranim prognozama, oko 26, 27. decembra bi trebalo da padne sneg u Beogradu. Što se tiče Srbije, sneg je zagarantovan na planinama. Temperatura će u novogodišnjoj noći u Beogradu biti oko nule, nešto slično kao prethodnih godina u to vreme - kaže on.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije dali su nam opširnije informacije.

- Tokom prazničnih dana na severu Srbije temperatura će biti u prosečnim granicama, a u ostatku zemlje malo iznad proseka. Na planinama oko minus 7, a očekuju se i padavine.

- U toku novogodišnje noći temperatura bi trebalo da bude oko -4 i mogućnost padanja snega postoji. Ipak, i ako napada, u toku dana će se otopiti jer se očekuju temperature oko 5 stepeni. Dobra vest za skijaše je da će planine biti prekrivene snegom, ali već krajem prve nedelje januara postoji mogućnost da sneg i na planinama počne da se topi. Naravno, ova prognoza može da se promeni, jer je ipak rano govoriti o vremenu na tako dug period - rekao nam je Branko Bjelić iz RHMZS.

I posle novogodišnje noći, za čuvenu reprizu, očekuje nas nula tepeni, s tim da neće biti vetra, pa će, sigurni smo, mnogi poželeti da izađu na ulice i uživaju u lepom vremenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savo

    12. decembar 2016 | 15:11

    Da li ce pasti sneg za docek nove godine, nisu jos sigurni metereolozi, ako padnu cene proizvoda pasce i sneg a pre bi reko da ce cene otici gore nego sneg dole.

  • Lidija

    22. decembar 2016 | 15:52

    Pa kada će taj sneg u Novom Sadu? Nedostaje mi. Hoću sve belo dobro belo najkasnije 3 januara... i bez topljenja duže vreme. Neka je 15cm snega! Prisetimo se kako je bilo 2012 godine! Minus 27 u februaru i 45cm snega u gradovima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA