• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Psima tek pristiglim na svet danas pružite najjaču ljubav ikada: Ovo je njihov dan!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U mnogim zemljama Zapada, uključujući i Australiju, 23. marta obeležava se Nacionalni dan štenaca koji je ustanovljen 2006. godine

  • 1
Nacionalni dan štenaca Foto: Shutterstock

Nacionalni dan štenaca prvi put je osmišljen i ustanovljen 2006. godine.

U mnogim zapadnim zemljama: Kanadi, SAD, Australiji, Velikoj Britaniji... ovaj dan posvećen je proslavi slatkih, trapavih, nedužnih, malih stvorenja koji donose radost u naše živote i podsećaju na opasnosti koje ih vrebaju, uključujući i nedaće napuštenih i ostavljenih pasa.

Ustanovljen 2006. godine, Dan štenaca je praznik svih ljubitelja pasa koji slave bezuslovnu ljubav prema slatkim krznenim loptama.

Iako se svi raznežimo kada su u pitanju ovi mali četvoronošci, današnji dan je osmišljen i da pomogne usvojiteljima da u što većem broju udome buduće verne krznene prijatelje.

Priuštite svom štenetu kraljevski tretman ovog dana: okupajte ga i napirlitajte, nahranite ga najboljim obrokom i poklonite mu prvu poslasticu.

Podrazumeva se i kraća opuštena šetnja u naručju!

Nacionalni dan štenaca osnovala je 2006. Kolin Pejdž, bihejviorista za pse i mačke i stručnjak za životni stil kućnih ljubimaca. Pejdž je i osnivač Nacionalnog dana pasa i Nacionalnog dana mačaka koji se obeležavaju u Velikoj Britaniji, Kanadi i drugim zemljama sveta.

Video: Štene koje je svojom preslatkoćom osvojilo internet: Ne može da zaspi bez svoje igračke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    23. mart 2023. | 09:51

    Budite dobri prema životinjama, oni će vam vratiti desetostruko svojom ljubavlju, a vi ćete biti srećniji i bolji čovek.