Vreme čitanja: oko 1 min.

UZNEMIRUJUĆE: Američka reportaža o psihijatrijskim bolnicama u Srbiji!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pacijenti koji leže na betonu, sobe koje su bukvalno ruše, zarđale rešetke na prozorima i vratima, kao i oprema koja služi za vezivanje i smirivanje najagresivnijih pacijenata, samo su neki od prizora koji su prikazani u emisiji američke stanice NBC

  • 74

Američka TV stanica "NBC" napravila je reportažu o uslovima života pacijenata u Psihijatrijskoj bolnici Kovin, kao i u Domovima u Stamnici i Kulini, gde su smeštena deca sa smetnjama u razvoju.

Reportaža prikazuje teške uslove u kojima žive pacijenti u ovim ustanovama, kao i probleme osoblja koje se brine o njima.

Srbija se predstavlja kao zemlja koja pokušava da se povrati iz doba vladavine Slobodana Miloševića i da popravi katastrofalnu situaciju u ovim institucijama.

Sagovornici američkih novinara su bili doktori u pomenutim ustanovama, ministar Rasim Ljajić, kao i neki od roditelja koji su morali da smeste svoju decu u njih.

Stanje pacijenata, uslovi u kojima žive, kao i sve ono što je vezano za pacijente u Kovinu i Kulini retko koga može da ostavi ravnodušnim.

Pacijenti koji leže na betonu, sobe koje su bukvalno ruše, zarđale rešetke na prozorima i vratima, kao i oprema koja služi za vezivanje i smirivanje najagresivnijih pacijenata, samo su neki od prizora koji su prikazani u ovoj emisiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ekatarina

    6. maj 2014 | 14:41

    Zasto ne napravise reportazu o ljudima obolelih od raka zbog osiromasenog uranijuma kojim su nas bombardovali???

  • Naravno

    6. maj 2014 | 14:51

    Prikazivali su rat kako su hteli, sad prikazuju posljedice svoje agresije kako hoće.

  • Nina

    6. maj 2014 | 15:54

    Nisam mogla u snu da pretpostavim da ovako nešto uopšte postoji, u mojoj zemlji Srbiji, u 21 veku.Političari i tajkuni nas pokradoše u milijardama Eur-a, da li sada osećaju stid i grižu savesti.Nisu nama krivi ameri, krivi smo mi što godinama tolerišemo ogromnu pljačku, prevare i to nas je dovelo dovde a ne ameri. Ovo je bruka i sramota za zemlju Srbiju i nas kao narod koji godinama trpi ogromne pljačke i krađu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA