AFERA KOFER: Oslobođen Pjevčević i ostali optuženi!

Bivši direktor Kreditno-eksportne banke oslobođen je optužbi za odavanje službene tajne

  • 9

Viši sud u Beogradu oslobodio je bivšeg direktora Kreditno-eksportne banke Sekulu Pjevčevića optužbi za odavanje službene tajne u aferi poznatoj kao "kofer".

Optužbi je prvostepebnom presudom oslobođen i bivši inspektor Generalnog inspektorata MUP-a Srbije Dejan Ivezić, dok je bivši šef odeljenja za sprovođenje urbanističkih projekata Grada Beograda Ljiljana Vujošević oslobođena za primanje mita.

Sud je oslobađajuću presudu Pjevčeviću i ostalima zbog nedostatka dokaza da su izvršili krivično delo izrekao juče nakon osam godina od pokretanja tog postupka, rekao Tanjugu Pjevčevićev branilac Jovan Pavlović.

Optužba protiv Pjevčevića tiče se krivčne prijave koja je podneta u januaru 2006. protiv aktera afere "kofer" zbog primanja mita.

Ta krivčna prijava teretila je tadašnjeg viceguvernera Narodne banke Srbije Dejana Simića i funkcionera SPS Vladimnira Zagrađanina i kasnije je proglašena službenom tajnom, a Pjevčević je optužen za njeno odavanje.

Proces oko afere "kofer" proglašen je službenom tajnom tek 16. marta 2006. godine, rekao je Tanjugu advokat Pavlović i pohvalio sud za pravičnu presudu.

Simić i Zagrađanin su početkom 2011. pravosnažno oslobođeni svih optužbi za primanje mita.

Pred Specijalnim sudom Pjevčević je prošle godine prvostepenom presudom osuđen na devet godina zatvora u procesu poznatom kao "stečajna mafija".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA