Homen: Marko Milošević će biti uhapšen ako dođe u Srbiju

Državni sekretar u Ministarstvu pravde kaže da Vojislav Koštunica i DSS imaju moralnu i političku odgovornost za pobunu JSO

  • 0

Marko Milošević nije slobodan čovek u Srbiji, jer je za njim i dalje na snazi poternica srpskog Interpola i bio bi uhapšen čim bi pokušao da uđe u Srbiju, rekao je državni sekretar u Ministarstvu pravosuđa Slobodan Homen.

Državni sekretar podsetio je da se protiv Miloševića i njegove majke Mirjane Marković vodi istraga zbog šverca cigareta u Srbiji tokom devedesetih godina, koja je trenutno u prekidu jer oni nisu dostupni pravosudnim organima. Marko Milošević i Mira Marković dobili su status izbeglica u Ruskoj Federaciji.

Takođe, Homen je, komentarišući podizanje optužnice protiv osmorice bivših pripadnika JSO, koji se terete za organizovanje oružane pobune novembra 2001. godine, izjavio i da Vojislav Koštunica i DSS imaju moralnu i političku odgovornost za pobunu JSO.

- Ova zemlja mora da pošalje poruku da se vlast menja na demokratski način, a ne silom. Iako je od tada prošlo 11 godina, ko god se drzne da promeni vlast silom, oružjem i uniformom, odgovaraće - naglasio je Homan.

Komentarišući odbacivanje krivične prijave protiv Koštunice, Homen je rekao da "ako želite da imate demokratsku državu, morate da postupate ne na osnovu informacija da je neko kriv, nego na osnovu dokaza".

- Pretpostavljam da tužilaštvo nije raspolagalo sa dovoljno konkretnih dokaza o njegovoj krivičnoj odgovornosti - dodao je Homen i zaključio da nije na njemu da komentariše proces specijalnog tužioca, ali da ima veru da je to jedan od priorotetnih predmeta.

(Telegraf.rs - Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA