Čumetova bivša došla u sud u trenerci, čuvari zbijali šale

Ljiljana Stojić (ranije Buha) privukla pažnju u sudu zbog odevne kombinacije, suđenje za pokušaj trovanja bivšeg muža Ljubiše Buhe odloženo za maj

  • 0

Suđenje Ljiljani Stojić zbog optužbi da je 2002. godine pokušala da otruje tadašnjeg muža Ljubišu Buhu Čumeta odloženo je danas. Veće sudije Zorana Ganića odložilo je ročište jer sud nije mogao da uruči poziv lekaru VMA Vjekoslavu Rozoviću koji se u međuvremenu penzionisao.

Bivša Čumetova žena i na ovo suđenje je došla izbegavajući fotoreportere i novinare. Skrivena iza tamnih naočara, s novom, crvenom bojom kose, ona je izazvala pažnju čuvara u Palati pravde zbog toga što je u sud došla u trenerci, i to - plišanoj!

- Pa, dobro, bar je obukla jaknu gore - šaljivo su među sobom komentarisali sudski stražari.

Buhina bivša žena na početku suđenja decembra prošle godine nije detaljno iznosila odbranu, već je navela da ostaje pri ranijim iskazima koje je dala u policiji, istražnom sudiji i postupku pred ranijim sudskim većem. Ona je optužena za ubistvo u pokušaju.

Svedočeći pred Specijalnim sudom na suđenju pripadnicima "zemunskog klana" 30. novembra 2005. priznala je da je "zastrašena pretnjama ubijenog vođe 'zemunskog klana' Dušana Spasojevića Šiptara da će joj ubiti sina i silovati ćerku, pristala da izvrši njegov nalog i da je Čumetu sipala otrov u piće."

Otrov su joj dali, rekla je, Spasojević i takođe ubijeni "zemunac" Mile Luković Kum, koji su je sreli na ulici, dok je išla do pijace. Čumetu je otrov sipala u sok, ali je on, ipak, preživeo. Ljilja Buha je zatim nestala maja 2002, a nađena je, kako je tada saopštila policija, u jednom šahtu godinu dana kasnije, posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Policiji je ispričala da su je pripadnici "zemunskog klana" oteli 7. maja 2002. i selili je iz stana u stan.

Sledeće suđenje zakazano je za 8. maj, kada bi sud trebalo da sasluša dvojicu lekara VMA.

(D. Manojlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA