HIT: Čak Noris na čelu slovenačke vojske!

Hakeri koji su upali na sajt slovenačkog parlamenta su pokazali smisao za humor stavljajući na dnevni red imenovanje poznatog glumca za načelnika generalštaba

  • 0

Čak Noris našao se na dnevnom redu slovenačkog parlamenta koji je trebalo da ga imenuje za šefa generalštaba, nakon što su nepoznati hakeri, sa dobrim smislom za humor upali na internet stranicu te institucije.

Hakeri su izmenili dnevni red zasedanja nekih od skupštinskih odbora, pa je tako poznati novinar lista Dnevnik predložen za doživotnog urednika konkurentskog dnevnika Delo.

Takođe su najavili i razmatranje popularizacije muzike estradne umetnice Karmen Stavec. Hakeri smatraju da bi na redovnoj sednici trebalo da se sastane i izmišljeni odbor za traženje "rupe" na internet stranici parlamenta. Utvrđeno je da je internet strana parlamenta imala grešku, koja je "šaljivdžijama" omogućila na kratko da "kreiraju" novu naslovnu stranicu.

Parlament je zvanično obavestio javnost da ta greška nije omogućila intervenisanje u sadržaj internet stranica parlamenta i da nije ugrozila internet saobraćaj.

(A.P/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA