Potvrđena kazna Urošu Mišiću

Vrhovni kasacioni sud potvrdio je presudu Apelacionog suda kojom je navijač Crvene Zvezde osuđen na pet i po godina zatvora zbog napada na policajca Nebojšu Trajkovića

  • 2

Vrhovni kasacioni sud odbio je zahtev Republičkog javnog tužilaštva za zaštitu zakonitosti i potvrdio pravnosnažnu presudu kojom je Uroš Mišić (23) osuđen na pet i po godina zatvora, zbog napada na policajca Nebojšu Trajkovića, tokom fudbalske utakmice Crvena Zvezda - Hajduk iz Kule, 2. decembra 2007. godine.

Apelacioni sud je Mišiću smanjio kaznu sa deset na pet i po godina zatvora, jer je utvrdio da Mišić nije s umišljajem pokušao da ubije Trajkovića gurajući mu upaljenu baklju u usta, kako je tvrdilo tužilaštvo od početka procesa, "već da je napao službeno lice u obavljanju poslova javnog reda i mira".

U obrazloženju Vrhovnog kasacionog suda navodi se i da je Apelacioni sud u obrazloženju presude potpuno ukazao na osnovu kojih dokaza je utvrdio način na koji je povređen Trajković, vreme trajanja napada, da Mišić nije pokušao da mu ugura baklju u usta.

Tokom drugostepenog postupka, veštaci su utvrdili i da opekotina na Trajkovićevom telu nije bila neposredno u predelu usana, već na leđima i levoj strani lica koja zahvata i kosmati deo.

Mišić je dva puta osuđivan na po 10 godina zatvora pred Višim sudom. Prva presuda je ukinuta, a druga preinačena pravosnažnom odlukom Apelacinog suda. Nijedna od ovih presuda više ne može da se pobija, jer je Kasacioni sud - najviši sud u zemlji.

Mišić se nekoliko puta tokom trogodišnjeg procesa kajao zbog svog ponašanja prema Trajkoviću, dok je policajac tvrdio da mu je psihičko i fizičko zdravlje pogoršano posle napada.

Mišićev advokat Borivoje Borović kaže za Telegraf.rs da je zadovoljan konačnom presudom klijentu.

(D.M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZGB

    14. mart 2012 | 19:25

    premala kazna

  • ALEX

    17. decembar 2012 | 16:21

    Pustio bih ga bez zatvorske kazne, ali pod jednim uslovom, da istu tu upaljenu baklju ispusi dok ne dogori do kraja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA