ITALIJANI BESNI NA NEMCE: Rešavajte prvo svoje probleme, imate ih dosta!

Zahtev nemačke kancelarke Angele Merkel da Rim usvoji dodatne reforme i uskladi svoj budžet za 2015. godinu sa fiskalnim pravilima EU, izazvao je ljutite reakcije u Italiji, odakle poručuju da se nemački lideri “pozabave rešavanjem ekonomskih problema kod kuće”

  • 10

Italijanski sekretar za evropska pitanja Sandro Goci poručio je Angeli Merkel da je za “žaljenje” to što je reforme koje je uveo italijanski premijer Mateo Renci, ocenila kao nedovoljne.

- Italijanska vlada nikada nije sebi dozvolila da ocenjuje situaciju u drugim državama članicama EU, i isto traži od Nemačke - istakao je Goci.

On je napomenuo da bi Merkelova "možda mogla da se više fokusira na nemačke potrebe", odnosno nedostatak investicija ili neravnotežu plantnog bilansa.

Merkel je ranije danas ocenila da su nedovoljne reforme koje su pokrenule Francuska i Italija, nedelju dana nakon što je Brisel zatražio od ove dve države da poboljšaju svoje finansije. Na ovu izjavu za sada nije bilo zvaničnih reakcija iz Francuske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA