Policiji Španije telefonom javljeno za DNK Luke Bojovića

Sporni trag DNK ne postoji u zahtevu Ministarstva poravde za ekstradiciju, Bojovićevi advokati Borivoje Borović i Dragoslav Miša Ognjanović sumnjaju da je reč o pokušaju da se ubrza izručenje njihovog klijenta

  • 0

Neimenovani sprski policajac telefonom je španskim kolegama javio da MUP Srbije ima DNK trag koji Luku Bojovića dovodi u vezu s još jednim, navodno, novim zločinom u Srbiji, ekskluzivno saznaje Telegraf.rs!

Bojović je uhapšen u Valensiji, 8. februara, a postupak za njegovu ekstradiciju pokrenut je nekoliko dana kasnije. Međutim, ovog traga, prema saznanjima našeg portala, nema ni na jednoj od skoro 2.000 strana sudskih i policijskih spisa, koje je srpsko Ministarstvo pravde prosledilo u Španiju uz zahtev za njegovo izručenje!

U MUP-u Srbije, međutim, nisu želeli zvanično da govore o ovom slučaju. Od Bojovićevih advokata u Srbiji Borivoja Borovića i Dragoslava Miše Ognjanovića pokušali smo da saznamo o kakvom dokazu je reč i kako je moguće da je on otkriven tek sada.

- Proverili smo apsolutno svaku stranu u predmetu Luke Bojovića i nigde, ni u jednom predmetu ne postoji nijedan jedini DNK trag. Javno pitamo: Ko je pronašao ovaj trag? Gde? Kada? Bojović je bio u pritvoru osam meseci, tokom 2007. i 2008. godine. Uzorak njegovog DNK tada je ubačen u bazu podataka i nedopustivo je da tek sada, pet godina kasnije, neko izmišlja ovakve stvari. DNK se ne čuva u epruvetama, već u kompjuterskim bazama podataka, i zato nećemo dozvoliti ovakve manipulacije - kategorični su Bojovićevi advokati.

Oni kažu da su od španskih advokata, koji će Bojovića zastupati u predmetu za nelegalno posedovanje oružja i falsifikovanih isprava, dobili informaciju da je nepoznati policajac iz Srbije obavestio kolege u Španiji o misterizonom DNK uzorku, ali telefonom i posle slanja zahteva za ekstradiciju.

Borović i Ognjanović kažu da ne strahuju od izručenja svog klijenta, niti od suđenja.

- Ne plašimo se fer suđenja, ali se oštro protivimo manipulacijama i javnom linču našeg klijenta. Njemu se presuđuje pre samog suđenja, iako do sada ne postoji nijedan dokaz protiv njega. Sve optužbe su izvučene iz izjave Sretka Kalinića, koja je od njega uzeta protivzakonito posle hapšenja u Hrvatskoj. On nikada nije ispitan pred srpskim pravosuđem. Kada smo tražili neuropsihijatrijsko veštačenje u bolnici i da se podvrgne medicinskom nadzoru, predlog je odbijen. Sam Kalinić je tada skočio i uzviknuo: "Ja sam bolestan čovek! Želim da se podvrgnem nadzoru!" - otkrivaju Bojovićevi branioci.

Luki Bojoviću se u Srbiji, u odsustvu, sudi za tri ubistva i dva pokušaja ubistva.

(D. Manojlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA