Srbi u Dubaiju pokrenuli inicijativu za otvaranje konzulata

U Emiratima, prema nezvaničnim podacima, živi oko 15.000 naših građana koji za sve konzularne poslove moraju da se obraćaju najbližoj ambasadi u Egiptu

  • 1

Grupa Srba koji žive u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pokrenula je pre dva dana onlajn potpisivanje peticije za otvaranje konzularnog predstavništva Srbije u ovoj zemlji.

Putem grupe na Fejsbuku "Dubai Serbs" promovisana je ta inicijativa, a za samo dva dana peticiju je potpisalo više od 260 naših građana.

Na stranici grupe, koja ima više od 900 članova, piše da, prema zvaničnim podacima, u Dubaiju živo oko 5.000 Srba, a nezvanično taj broj ide i do 15.000.

Trenutno je najbliža ambasada Srbije u Kairu, kako tvrdi jedan od organizatora potpisivanja peticije Zoran Bodor, tako da su naši građani koji se nalaze u regionu Persijskog zaliva prinuđeni da se za sve konzularne poslove obraćaju našem predstavništvu u Egiptu.

- Planiramo da s ovom inicijativom upoznamo članove ambasade u Kairu, koji su danas i sutra u Dubaiju na Konzularnim danima – kazao je Bodor, i dodao da je to još jedan primer da društvene mreže mogu biti korisne, a da ne služe samo za zabavu.

(A. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    21. april 2012 | 22:07

    Ukoliko neko zeli da potpise spomenutu peticiju, isto moze ucitini na adresi: http://www.ipetitions.com/petition/uae_serbs/

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA