ZDENKO TOMANOVIĆ: Političari se promovišu optužujući Darka Šarića

Advokat odbeglog pljevaljskog narko-bosa tvrdi da njegovom klijentu nije omogućeno fer i pravično suđenje

  • 0

U Specijalnom sudu u Beogradu počela su uvodna izlaganja odbrane pripadnika kriminalne grupe odbeglog narko bosa Darka Šarića, koji se terete za šverc više od dve tone kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Darko Šarić je u bekstvu, pa se sudu u njegovo ime obratio advokat Zdenko Tomanović. On je tokom izlaganja otvorio pitanje zakonitosti prisluškivanja njegovog branjenika, i negodovao zbog kršenja pretpostavke nevinosti njegovog branjenika.

- Više puta smo ponovili da Šariću nije omogućeno fer i pravično suđenje u Srbiji, i gotovo da nema političara iz izvršne vlasti koji se nije promovisao optužujući ga i unapred ga osuđujući - rekao je Tomanović.

On je predložio sudu da izvrši uvid u više od oko 300 tekstova sa izjavama predstavnika izvršne vlasti koji su, kako je naglasio, njegovog branjenika osudili bez suđenja. Advokat je podsetio da je tražio od suda da apeluje na političare da prekinu sa kršenjem pretpostavke nevinosti, na šta mu je predsednik sudskog veća sudija Siniša Petrović odgovorio da je to učinio.

Govoreći o svojim zahtevima za fer i pravično suđenje, Šarićev branilac je obavestio sud da je od BIA i Uprave kriminalističke policije tražio podatke o prisluškivanju Šarića koje nije dobio od suda i tužilaštva.

- Od BIA tražimo informaciju ko je slušao razgovore Darka Šarića, ko ih je transkribovao, na osnovu čega su slušani i kome su dostavljeni - rekao je Tomanović.

Prema njegovim tvrdnjama, naredba o prisluškivanju Šarića od 6. januara 2009. godine je naredba potpisana kao naredba istražnog sudije Višeg suda u Beogradu od 6. januara 2009. što dovodi u sumnju njenu zakonitost, jer "Viši sud postoji od 2010. godine".

Od ukupno 22 optužena - devetorica su u bekstvu, među kojima je i Šarić.

(Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA