Omaž Miri Stupici održan u Narodnom pozorištu (FOTO)

Punoj dvorani prvo se obratio Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta, Dejan Savić, koji je samo podsetio na bogatu karijeru ove naše glumice, istakavši da je malo papira na koje bi moglo stati sve što je obeležilo život i karijeru ove sjajne glumice

  • 3

U ponedeljak uveče je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta sa početkom u 19 časova bio upriličen omaž u čast Mire Stupice.

SAHRANJENA PORED SVOJE NAJVEĆE LJUBAVI: Porodica i kolege ispratili Miru Stupicu na večni počinak!

Punoj dvorani prvo se obratio Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta, Dejan Savić, koji je samo podsetio na bogatu karijeru ove naše glumice, istakavši da je malo papira na koje bi moglo stati sve što je obeležilo život i karijeru ove sjajne glumice.

O slavnoj srpskoj i jugoslovenskoj glumici govorile su njene kolege i prijatelji Predrag Miki Manojlović, koji je osim na najvažnije trenutke u njenoj karijeri govorio i o ljubavi izmedju nje i Bojana Stupice, naglasivši da je u svojoj 11. godini sedeo sam na galeriji ovog pozorišta, zaljubio se u biće Mire Stupice i da se odljubio nije ni do danas, kao i mnogi koji su imali sreće da je vide.  

O Miri Stupici, kao ženi britkog duha i neverovatnog šarma govorila je Mira Banjac, dok sa istim žarom i ponosom o njoj govorili i Renata Ulmanski, Dragan Mićanović, Branka Petrić, upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković i direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović.

Ambasador Crne Gore u Srbiji i pozorišni reditelj Branislav Žaga Mićunović, Miru Stpicu je opisao kao glumicu raskošnog glumačkog dara, jedinstvenog šarma obavijenog laom ironijom, a da je ujendo bila istinsk diva, samosvesna i jedinstvena.

Foto: Promo Foto: Promo

Reditelj Jagoš Marković je rekao da kada su jednom Miru Stupicu pitali kako bi želela da umre, ona je u svom stilu odgovorila " onako usput", a kada su je pitali, a ko da održi govor, odgovorila je Bora Dugić, te je frulom ovog maestra i završeno veče sećanja na glumicu 20. veka, a predlog Jagoša Markovića da od večeras Teatar " Bojan Stupica" nosi ime " Bojan i Mira Stupica" pozdravljen gromoglasnim aplauzom.

Na velikom platnu su emitovani inserti iz pozorišnih predstava, filmova i televizijskih serija, koji su podsetili na samo jedan deo njene bogate karijere i antologijske uloge, a u foajeu je bio prestavljen deo postave " Mira Stupica glumica veka", Ksenije Šukuljević Marković, koja će danas biti predstavljena i publici u Šapcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA