≫ 

ŠTA SE OVO DEŠAVA? Mislili smo da je ova bolest prošlost, a ona se širi Srbijom

Bolest se prenosi direktnim kontaktom i važno je da oboleli budu izolovani makar sedam dana

  • 7

Alarmantni podaci - Šuga se Srbijom širi kao virus!

Uradite ovo s KAŠIKOM i saznajte da li spavate ko čovek ili ste ozbiljno bolesni

U trudnoći su mi izašle JEZIVE FLEKE po telu, a onda sam saznala da imam nezlečivu bolest! (FOTO)

Nakon informacije od pre nekoliko dana da se pojavila šuga u Pančevu, sada stiže vest i iz Užica. U nekoliko srednjih škola u ovom gradu pojavilo se kožno zarazno oboljenje i do sada je registrovano 30 obolelih.

Iz epidemiolođke službe Zaboda za javno zdravlje saopšteno joe da je ova bolest odraz socijalnog stanja jedne sredine.

Iako obolelih od šuge ima uvek, načelnica epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje u Užicu, Aleksandra Andrić, napominje da je poslednjih mesec dana broj povećan, posebno u Srednjoj tehničkoj školi i da je masovnija pojava bila nakon ekskurzije. Reč je uglavnom o deci koja dele zajednički stan.

- Na teritoriji celog Zlatiborskog okruga, koji obuhvata deset opština, mesečno registrujemo oko deset obolelih, ali tokom oktobra imali smo povećan broj obolelih tri puta. U jednom trenutku smo ovde u Užicu imali trideset obolelih i to sve među školskom decom- kaže Andrićeva, prenosi "glaszapadnesrbije".

Foto-montaža: Wikipedia/Cixi, Profimedia/Caia Image Foto-montaža: Wikipedia/Cixi, Profimedia/Caia Image

Simptomi šuge su vrlo prepoznatljivi, počinju intezivnim svrabom i to na delovima između prstiju ruku, nogu, na laktovima, ispod ruku a bolest se prenosi direktnim kontaktom i važno je da oboleli budu izolovani makar sedam dana, objašanjava naša sagovornica dodajući da je lečenje jednostavno.

Šuga je bolest loših uslova života, prljavih ruku i neodržavanja lične higijene i ima je u celom svetu, kaže za radio "Slobodna Evropa" epidemiolog Branislav Tiodorović.

NAUČNO DOKAZANO: Elektronska cigareta izaziva neizlečivu bolest zvanu “kokičasta pluća”!

- Šuga se može javiti čak i u bolnicama ukoliko se pacijenti koji se primaju ne obrade kako treba. Imali smo takvih slučajeva čak i u Beogradu. Šuga je bolest koja se vrlo lako može sprečiti održavanjem opšte lične higijene, a ova bolest, ipak, predstavlja odraz socijalnog stanja jedne sredine - kaže Tiodorović.

(Telegraf.rs/Slobodna Evropa)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    12. novembar 2016 | 15:09

    Zatvoriti granice ,migrante vratiti odakle su dosli a u svakom slučaju im ne dozvoliti da se šetaju vam odredišta,I problem ,šuge,vaši, kradje I nasilja biće vrlo brzo rešen, a naši gradjanI će se osećati bezbednije.

  • Jovi

    12. novembar 2016 | 15:41

    Ili treba da se ovi šugavi i prljavi imigranti izbace iz zemlje, oni su hodajuća zaraza, iako su im priušte ni svi uslovi za higijenu u njihovim prihvatnim centrima oni radije hodaju prljavi i smrdljivi jer njima nije u navici da budu čisti

  • BASA

    12. novembar 2016 | 15:06

    Znak da sredstva za higijenu , treba svima , da budu dostupna , tj. Jevtinija !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA