Kimiju 16 meseci robije zbog lutke Brankice Stanković

Vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Miloš Radisavljević osuđen na jedinstvenu kaznu zbog nasilničkog ponašanja tokom utakmice Partizan - Šahtjor kao i zbog ugrožavanja bezbednosti novinarke B92

  • 1

Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Miloš Radisavljević Kimi, osuđen je danas na ukupno 16 meseci zatvora, zbog ugrožavanja sigurnosti i pretnji novinarki B92 Brankici Stanković i nasilničkog ponašanja tokom fudbalske utakmice Partizan - Šahtjor u decembru 2009. godine u Beogradu.

On je ranije pravosnažno osuđen na šest meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja tokom te fudbalske utakmice, ali je Apelacioni sud 11. jula 2011. godine ukinuo drugi deo presude kojom je bio osuđen na godinu dana zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke B92 i naložio novo suđenje.

Današnjom presudom kažnjen je istom kaznom od godinu dana zatvora zbog ugrožavanja Stankovićeve, ali mu je izrečena jednistvena kazna od godinu i četiri meseca zatvora u koju mu je uračunata kazna izrečena pravosnažnom presudom.

Radisavljević, kao i tužilaštvo, imaju pravo da se ponovo žale Apelacionom sudu na deo današnje presude.

Navijač, kome se sudi u u postupku za paljenje beogradske džamije 2005. godine, u pritvoru je proveo ukupno sedam meseci, što mu se uračunava u kaznu.

On se tereti optužnicom da je za vreme utakmice Partizan - Šahtjor koja je direktno prenošena na TV, gumenu lutku koja je simbolizovala Stankovićevu "nabijao na metalnu šipku".

Nakon toga, gumenu lutku je bacio drugim navijačima, koji su pevali pesmu "Otrovna si kao zmija proći ćeš kao Ćuruvija", upućenu Stankovićevoj.

Posle incidenta na stadionu, Radisavljević je nekoliko meseci bio u bekstvu, posle čega je uhapšen, a nakon izricanja prvostepene presude pušten je da se brani sa slobode.

Posle ukidanja presude u julu prošle godine, ponovo mu se gubi trag do hapšenja u Makedoniji 21. februara ove godine. Iste večeri je deportovan i smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfc

    13. jun 2012 | 21:54

    Sramota,jedini normalni vodja sa juga,da nije diler i prevarant,a zaglavio zbog pesme koju on nije rekao da se peva, bio sam prisutan na toj utakmici pa znam...bitno je da su Vavic inace glavni narko diler u gradu na slobodi,i da su oni sjajni... Sramotna presuda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA