• 9

Kupatilo može da vas ubije: Ove stvari nikako ne smete da radite, inače nećete živi izaći iz WC-a

Sasvim je logično da u ovom delu stana treba najviše da se pazite

  • 9

Najopasniji deo stana, kuće, je kupatilo. Više faktora utiče na rizik od gubljenja života u ovoj prostoriji. Pre svega, struja i voda su na istom mestu.

UŽAS: Poznatog srpskog fudbalera UBILA STRUJA dok se tuširao!

Strujni udari se najčešće dešavaju preko bojlera. Uzemljenje je najsigurnije rešenje koje će sprečiti ovu vrstu nesreće. Međutim, ni tako boravak u kupatilu nije sto posto siguran. Naime, strujni udar može da se dogodi i preko česme, a zabeleženi su i slučajevi u kojima je ljudima fen došao u dodir sa vodom.

Drugi najčešći način na koji možete da poginete u kupatilu je da se okliznete na mokre pločice. To se dešava podjednako često koliko i strujni udar. Neke statistike navode da se to više događa starijim nego mlađim osobama, ali niko nije izuzet.

Treći način da poginete u kupatilu je davljenje. Nažalost, ovo se najčešće dešavalo deci, ali ni stariji nisu bili pošteđeni ovog načina smrti. Uglavnom se dešavalo ljudima koji su umorni potražili odmor u toploj kadi punoj vode ili su bili pijani.

SMRTNI SLUČAJEVI U KUPATILU U SRBIJI:

- 25. januar 2004. - Dragana Glišin (18) iz Zrenjanina stradala od strujnog udara dok se tuširala

- 19. jun 2004. - Milica Kićanović (18) poginula je od udara struje dok se tuširala kod svoje drugarice u Valjevu

- 26. septembar 2004. - Studentkinja Jelena Rudić (20) poginula zbog neispravnih elektroinstalacija u kupatilu kuće u Gornjem Milanovcu

- 26. septembar 2005. - Marija Albijanić (20) nastradala je u kupatilu porodične kuće u Novom Selu od strujnog udara

- 26. jul 2006. - Dragiša Rajičić (57) poginuo je od strujnog udara u kupatilu svoje kuće u Zaječaru

- 10. maj 2007 - Miloš Borikić (20) iz Sela Mladenovac stradao je zbog kratkog spoja između upaljene grejalice i bojlera

- 16. jul 2007. - D. S. (34) iz Beograda, koja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, preminula je kad je pala u kupatilu i udarila glavom o kadu!

- 25. oktobar 2007. - Sunčica Jurašinović (29), profesorka filozofije iz Valjeva, poginula je od strujnog udara dok se kupala u kadi

- 29. jun 2016. - Bojan Vujičić (42), bivši fudbaler i fudbalski stručnjak iz Kruševca koji je upravljao FK “Trajal”, poginuo je od udara struje za vreme truširanja

Prenosimo vam nekoliko najbizarnijih smrti iz sveta u toaletu: 

- Muškarac iz Johanesburga iskrvario do smrti od posekotina koje je dobio pri padu na razbijen porcelan WC šolje koja se slomila od njegove težine.

- Džejn Rančman , 48 -godišnja žena iz Kentakija umrla je nakon što je skliznula sa WC šolje sa slomljenim sedištem.

- Lopov je pokušao da opljačka kuću u Los Anđelesu i umro je kada je ušao kroz prozor kupatila, okliznuo se i zveknuo glavom o pod.

- Ubica Lorens Bejker umro je u zatvoru u kom je služio doživotnu kaznu, a doživeo je strujni udar dok je gledao TV na metalnoj WC šolji.

- Jedan kamper umro je u Nemačkoj kada je toalet kampa koji je koristio eksplodirao zbog velike količine gasova iz septičke jame.

- Jedan Francuz umro je od komplikacija izazvanih povredama genitalija koje je zadobio kada je poklopac WC šolje pao dok je urinirao.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klara

    Obavezno ISKLJUCIVANJE bojlera pre tuširanja

  • Domaćinac

    Ili je ovaj Francuz neki Crnac sa pola metra alata,ili je šolja iz porodice predatora!

  • @@@@@

    Patuljasti Francuz il dzinovska skoljka ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima