Nalogodavci Arkanovog ubistva u panici od Gavrićevog izručenja Srbiji!

Sud u Kejptaunu ponovo je odložio odluku o ekstradiciji ubice Željka Ražnatovića našoj zemlji, a izvori iz policije i podzemlja tvrde da se to neće desiti uskoro, barem ne dok su živi i moćni oni koji su mu platili da likvidira Arkana

  • 0

Sud u Kejptaunu, u Južnoafričkoj Republici, ponovo je odložio donošenje odluke o izručenju Dobrosava Gavrića, kojeg u Srbiji čeka robija za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, a razlozi odlaganja postaju sve čudniji!

Na poslednjem ročištu, o čemu je Telegraf.rs već pisao, sud je čak utvrđivao i gde je sve Gavrić putovao dok je u JAR radio za mafijaškog bosa Sirilia Beku, sa falsifikovanim papirima na ime Saše Kovačevića.

Takođe, sud i  dalje čeka odluku na žalbu Gavrićevih advokata na odbijanje njegovog zahteva za azil u ovoj zemlji. Osim toga, i postupak za falsifikovana dokumenta, ilegalan boravak u zemlji, posedovanje kokaina i pištolja "glok" - još tapka u mestu.

Osim toga, od zahteva za ekstradiciju, niti je ko slao zamolnice za ubrzanje njegovog izručenja, niti su zvaničnici Ministarstva pravde odlazili u JAR da lično urgiraju, kao, recimo, u slučaju Luke Bojovića, uhapšenog pre samo četiri meseca!

Izvori Telegrafa.rs, dobro upoznati sa ovim slučajem, kažu da su mali izgledi da Gavrić bude izručen Srbiji, barem dok su nalogodavci Arkanovog ubistva na slobodi i dok imaju mogućnost da štite sebe, ali i neke bivše funkcionere tajne policije umešane u ovaj slučaj.

- Gavrić je ubica koji mora da nestane, i mnogima ne odgovara da se živ vrati u Srbiju. Činjenica je i da je neko iz srpske policije devet meseci krio da je on uhapšen u Kejptaunu - otkriva izvor našeg portala.

Naime, Gavrić je uhapšen još početkom prošle godine. Tamošnji mediji objavili su da nisu dobili nikakve informacije od srpskih kolega i da su tek posle devet meseci uspeli da identifikuju kriminalca sa dokumentima na ime Saša Kovačević, ali preko Interpola! Kada se pojavila i Gavrićeva slika - dileme nije bilo.

Ubrzo su, međutim, policijski izvori, preko pojedinih medija u Srbiji, objavili da je Gavrić pušten iz zatvora u Kejptaunu i da je odmah posle toga likvidiran!

Ponovo ih je demantovala fotografija živog Gavrića u sudu, u kome mu se i sada sudi!

Ko je i zbog čega devet meseci prikrivao Gavrića i zašto srpske vlasti nisu tražile njegovu ekstradiciju odmah posle njegovog hapšenja u Kejptaunu, ako su njegove otiske zaista dobili još krajem marta prošle godine, kako tvrde zvaničnici JAR?

- Gavrić je jedini koji zna ko su naručioci Arkanovog ubistva i zato su ga sve ove godine štitili bivši šefovi podzemlja, od kojih su neki u Beogradu, ali i neki od ljudi iz državne bezbednosti, iz garniture koja je vedrila i oblačila devedesetih godina, a od kojih su neki i dalje moćni – kaže izvor iz srpske policije.

Sličan odgovor na ovo pitanje daju i izvori iz podzemlja.

- Gavrić je sklonjen iz zemlje, zaštićen je kao beli medved sve dok je daleko i dok ćuti. Oni koji su mu platili da ubije Arkana i oni koji ga i dalje štite i pomažu mu, ne žele ga ovde. Gavrić može da stigne u Srbiju tek onda kada propadne moć tih ljudi – kaže naš izvor.

Podsećamo, Dobrosav Gavrić uhapšen je prošlog marta, skoro slučajno. Bio je u u automobilu mafijaša Sirila Beke kada je on likvidiran. Ranjen je i prebačen u bolnicu. Tokom ispitivanja, policija je u njegovom džepu pronašla pet grama kokaina i pokrenula postupak protiv njega.

U međuvremenu je i sumnjičen za učešće u likvidaciji Beke, ali su optužbe ubrzo odbačene. Vlasti JAR poslale su srpskim vlastima na proveru identitet uhapšenog Saše Kovačevića. Odgovora nije bilo, pa je prošlog decembra Gavrić pušten iz zatvora. Njegov identitet je utvrdio Interpol i Gavrić je ponovo uhapšen!

Tek posle toga je reagovao MUP Srbije!

(D. Manojlović)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA