≫ 

Pogledajte kako ISIS panično beži iz Palmire, RUSI IH RASTURILI! (VIDEO)

Tek što su ušli u grad posle devet meseci, ISIS-ovci su morali da ga napuste

  • 21

Džihadisti Islamske države povukli su se u zoru iz sirijskog grada Palmire posle snažnih ruskih vazdušnih udara, samo nekoliko sati nakon što su ponovo ušli u taj drevni grad odakle su proterani pre devet meseci, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

DŽIHADISTI UŠLI U PALMIRU: Drevni grad u Siriji ponovo u rukama Islamske države

Pronađeno 266 tela ubijenih džihadista, a ubijeno najmanje 50.000

- Intenzivni ruski udari od prošle noći isterali su IS iz Palmire, nekoliko sati nakon što su džihadisti preuzeli kontrolu nad gradom - rekao je Rami Abdel Rahman iz Sirijske opservatorije, sa sedištem u Londonu, javlja AFP.

U vazdušnim napadima ubijen je veliki broj džihadista u tom pustinjskom gradu u centralnoj Siriji, dodao je Abdel Rahman, ne precizirajući koliko ih je tačno ubijeno.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je juče saopštila da su pripadnici IS ponovo ušli u Palmiru, odakle su proterani pre devet meseci, i da je, nakon brzog napredovanja, uspostavila kontrolu nad najvećim delom tog grada osim južnog dela.

Abdel Rahman je juče rekao da su džihadisti opkolili i aerodrom, koji je na samom obodu grada.

Džihadisti Islamske države uništili su brojne spomenike tokom 10-mesečne okupacije Palmire, drevnog Tadmora, grada koji je na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine, podseća BBC.

Hramovi stari dva milenijuma, Trijumfalna kapija i druge znamenitosti ostale su u ruševinama.

Aktivista Koordinacione mreže za Palmiru, Osama al Hatib, rekao je juče da vladini vojnici beže iz Palmire i da je vojska kao institucija raspuštena, preneo je AP.

Hatib je dodao da je jedan broj vojnika i pripadnika milicija ostao u gradu zajedno sa 120 porodica koje nisu mogle da napuste Palmiru.

Dramatični obrt u Palmiri usledio je nekoliko dana pošto je IS u iračkom gradu Mosulu pokrenula veliku kontraofanzivu, koja je iznenadila iračke vojnike i zaustavila njihovo napredovanje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    11. decembar 2016 | 09:15

    Нељуди снабдевају заведене несретнике.Да се успостави ембарго на испоруку новца и ратне технике џихадисти би аутоматски нестали.Међутим,Анти људима типа Сорош,који је само портпарол тог скупа Анти људи , није стало до мира и реда већ до хаоса како би они зарадили паре од продаје оружја и пљачке коју постижу у хаосу.Стара пословица :"У мутном се риба лови".То разноразним Клинтонома ,Бушима,Блерима,.....манијацима људског рода даје шансу да скупљају милијарде долара и са њима живе монструозно.

  • Deda Mraz

    11. decembar 2016 | 10:59

    Ovde je najvise profitirala Toyota sve nova vozila.

  • Dale

    11. decembar 2016 | 13:35

    Gde je video?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA