BRAVO: Nezapamćen uspeh naših učenika iz astronomije i astrofizike

Takmičari iz Srbije bili su organizovani u dva tima sa po pet takmičara i po dva rukovodioca, a timovi su formirani od najuspešnijih učenika na republičkom takmičenju i dolaze iz škola iz cele Srbije

  • 12

Na 10. Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike (MOAA), koja je danas završena u gradu Bubenešvaru u Indiji, srpski srednjoškolci ostvarili su zapažen uspeh u konkurenciji vršnjaka iz 41 zemlje sveta, podeljenih u 50 timova sa po pet takmičara.

SRPSKA DECA MEĐU NAJBOLJIMA U SVETU: Naši četvrtaci natprosečni iz matematike!

Takmičari iz Srbije bili su organizovani u dva tima sa po pet takmičara i po dva rukovodioca, a timovi su formirani od najuspešnijih učenika na republičkom takmičenju i dolaze iz škola iz cele Srbije, saopštio je predsednik Društva astronoma Srbije (DAS) prof. dr Stevo Šegan.

U prvom timu Srbije, svi takmičari su osvojili medalje - Vuk Radović srebrnu, a bronzane Dušan Novičić, Dušan Ðorđević, Marko Medvedev i Mihajlo Sporić.

U drugom timu Srbije, srebrna medalja pripala je Bogdanu Stanojeviću, "bronzani" su Novak Stanojević i Igor Medvedev, pohvalu je dobio Dejan Stančević, a i Aleksandar Milosavljević je ostvario zapažen rezultat, navedeno je u saopštenju.

MOAA je održana u indijskom gradu Bubenešvaru od 9. do 18. decembra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CM

    19. decembar 2016 | 01:47

    Bravo deco ! To je nas ponos !

  • Mujo

    19. decembar 2016 | 00:54

    Iskrene cestitke na velikom uspehu.

  • Елза

    19. decembar 2016 | 01:04

    Opet ce hrvati reci da si ta srpska pametna deca njihovi napred deco napred srbijo ovako trebate objavljivati u svim novinama na naslovnim stranicama a ne o nekim starletama i rejliti igracima koji nemaju gram mozga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA