≫ 

KAKO LI ĆE "BAĆUŠKE" REAGOVATI? Ameri dopremaju 1.600 tenkova u skladište u Holandiji

Kako piše "Independent", nova administracija Donalda Trampa navela je da će poboljšati odnose sa Rusijom, ali nisu komentarisali da li će menjati plan o dopremanju oružja u Evropu

  • 23

Sjedinjene Američke Države dopremaju 1.600 tenkova u skladište u Holandiji, kao deo ojačavanja evropskog sistema odbrane i demonstracije snage NATO saveza zbog rastuće ruske agresije, piše britanski "Independent".

 

RUSKI TERMINATOR 3 DOBIO "PAKLENU VRŠALICU": Ovi topovi prže sve pred sobom, ali bukvalno (VIDEO)

 

Vojni zvaničnik Ben Hodžis rekao je da ne misli da se bliži napad Rusije i da je reč o merama opreza.

 

"Mislim da neće doći do napada, a najbolji način da se to izbegne je demonstracijom i pokazivanjem snage koju SAD poseduje", kaže.

 

Američki Kongres je u decembru doneo Zakon o odbrani kako bi se ojačale evropske snage odbrane za 3,4 milijarde dolara, a u sklopu toga SAD planira ponovo da otvori ili uspostavi skladišta oružja u Holandiji, Poljskoj, Belgiji, kao i na dva mestu u Nemačkoj.

 

Kako piše "Independent", nova administracija Donalda Trampa navela je da će poboljšati odnose sa Rusijom, ali nisu komentarisali da li će menjati plan o dopremanju oružja u Evropu.

 

Američki i holandski zvaničnici su naveli da se skladišta ne nalaze na granici NATO-a sa Rusijom, jer bi to bilo protivno dogovoru s bivšim Sovjetskim Savezom.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    19. decembar 2016 | 00:25

    AMERI GURAJU EVROPU U RAT PROTIV RUSIJE I SALJU OGROMNE KOLICINE ORUZJA !!! RUSI SU U KALINJINGRADU POSTAVILI NUKLEARNE KRSTARECE BOJEVE GLAVE I NEMORAJU DA SALJU SVOJU GVOZDJURIJU !!! MENE INTERESUJE STA CEMO MI U SRBIJI URADITI !!! HOCEMO LI TRAZITI RUSKE BAZE ILI CEMO CEKATI DA NAS NEMA!!!!???!!

  • Cvrle

    19. decembar 2016 | 00:14

    Nije to zbog rusa..To je zbog dogadjaja koji ce se desiti uskoro..To i rusi znaju.

  • Nikola

    19. decembar 2016 | 15:41

    Ima nacina kako se gvožđe pretvara u paru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA