• 23

KAKO LI ĆE "BAĆUŠKE" REAGOVATI? Ameri dopremaju 1.600 tenkova u skladište u Holandiji

Kako piše "Independent", nova administracija Donalda Trampa navela je da će poboljšati odnose sa Rusijom, ali nisu komentarisali da li će menjati plan o dopremanju oružja u Evropu

  • 23

Sjedinjene Američke Države dopremaju 1.600 tenkova u skladište u Holandiji, kao deo ojačavanja evropskog sistema odbrane i demonstracije snage NATO saveza zbog rastuće ruske agresije, piše britanski "Independent".

RUSKI TERMINATOR 3 DOBIO "PAKLENU VRŠALICU": Ovi topovi prže sve pred sobom, ali bukvalno (VIDEO)

Vojni zvaničnik Ben Hodžis rekao je da ne misli da se bliži napad Rusije i da je reč o merama opreza.

"Mislim da neće doći do napada, a najbolji način da se to izbegne je demonstracijom i pokazivanjem snage koju SAD poseduje", kaže.

Američki Kongres je u decembru doneo Zakon o odbrani kako bi se ojačale evropske snage odbrane za 3,4 milijarde dolara, a u sklopu toga SAD planira ponovo da otvori ili uspostavi skladišta oružja u Holandiji, Poljskoj, Belgiji, kao i na dva mestu u Nemačkoj.

Kako piše "Independent", nova administracija Donalda Trampa navela je da će poboljšati odnose sa Rusijom, ali nisu komentarisali da li će menjati plan o dopremanju oružja u Evropu.

Američki i holandski zvaničnici su naveli da se skladišta ne nalaze na granici NATO-a sa Rusijom, jer bi to bilo protivno dogovoru s bivšim Sovjetskim Savezom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milojko

    To sto ameri pošalju to su stare kante

  • Moj narode

    Ma sta vi nagadjate,sta god da se desi i recimo da niko nepipa Srbiju,neutralna,on ako stisne to crveno dugmd ka Njemackoj,Holandiji,Italiji pa ovamo prema istoku,ni nas nece biti uopste.Ozraceni,bolesni svi cemo nastradati kao i da je na nas bacio.

  • Nikola

    Ima nacina kako se gvožđe pretvara u paru

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima