• 24

KATASTROFALNI PODACI O ABORTUSIMA: Nije ni čudo što Srbiji ne raste natalitet

U Srbiji ima žena koje abortiraju i po 20 puta tokom života

  • 24

Veoma zabrinjavajući podaci kažu da se u Srbiji na svako rođeno dete obave čak tri abortusa!
Čak 7 devojčica iz Bosne je zatrudnelo na ekskurziji pre 2 godine: Ali tek sad je jasno šta su uradile s bebama

Jeziva reklama protiv abortusa odzvanja Hrvatskom (VIDEO)
Zbog namerno prekinutih trudnoća, populacija u našoj zemlji manja je za skoro 200.000 ljudi godišnje, a taj podatak zvuči još dramatičnije ako se zna da se u Srbiji u istom periodu rodi tek oko 65.000 beba.
Stručnjaci napominju da je u posebnom porastu broj abortusa posle desete nedelje trudnoće (do kada zakon i dozvoljava) i da u Srbiji ima žena koje abortiraju i po 20 puta tokom života.
Ginekolog Mima Fazlagić tvrdi da je broj abortusa manji nego pre 30 godina, ali da je statistika i dalje strašna.
- Prema našim informacijama, na svako rođeno dete urade se tri abortusa. To je dramatičan podatak, naročito ako se zna da su i muškarci i žene danas daleko informisaniji o tim stvarima nego pre 30 godina. Trebalo bi da parovi više koriste kontracepciju jer je 21. vek i postoji veliki broj preventivnih sredstava kako bi se sprečila neželjena trudnoća - rekla je za Informera Mima Fazlagić.
Snežana Rakić, direktorka GAK "Narodni front" dodaje da se u Srbiji žene ponašaju kao da je abortus zamena za kontracepciju i da najčešće trudnoću prekidaju žene srednje dobi, od 25 do 40 godina.
- Ima dosta slučajeva da čak i devojčice pre 18. godine, uz saglasnost roditelja abortiraju i to nekoliko puta. Zakon je star i tu ima dosta stvari koje bi trebalo da se promene. Zbog toga veliki broj žena prekine trudnoću i u desetoj nedelji, jer nabave potvrdu od nekakvih komisija i neuropsihijatara da nisu sposobne da odgoje dete. To je više nego skandalozno - rekla je Rakićeva.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja jedna

    U Bugarskoj je tokom zabrane abortusa doslo samo do povecane smrtnosti zena, koje su radile abortus na crno, natalitet se nije povecao ni 0.1%. Zato dosta price o tome. Imamo veliki broj abortusa zbog loseg obrazovanja i informacija o kontracepciji.

  • asteroid

    ovi pametnjakovici koji bi da zabrane abortus, neka budu iskreni a ne licemeri i neka sebe zapitaju da li bi odvajali od svoje plate da se da pomoc tim zenama da izdrzavaju tu decu. s obzirom u kakvoj bedi zivimo cudi me da se i ovoliko dece rodi. bolje je da se ne rodi nego da se rodi nezeljeno pa da ga taj roditelj mrzi celog zivota i napravi jos jednu nesrecnu osobu

  • Radenkovic

    Za natalitet drzava je najveci krivac a zasto razmislite sami.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima