• 7

Čovek iz Arilja mora da dokaže uz 2 svedoka da ga je RODILA MAJKA. A svedoci pomrli (VIDEO)

- Ne mogu to da dokažem, svi su pomrli

  • 7

Vaso Perović iz sela Kruščica kod Arilja mora da uradi jednu stvarno neverovatnu stvar.  Da bi ostvario pravo na penziju treba da dokaže da ga je rodila majka i da ima dva svedoka za to.

Od 1. januara u penziju još teže: Podiže se starosna granica i za žene i za muškarce!

Taj zahtev je dobio iz užičkog PIO fonda. Nesrećni čovek se namučio da nađe svedoke, ali, kako kaže svi su pomrli.

- Na ovoj dedovini, časno i pošteno kao pravi poljoprivrednik sam radio. Uplaćivao penziono i zdravstveno osiguranje i sve dažbine koje su sledovale da dam, skoro 30 godina. A sada mi traže da dokazujem ko mi je majka, da li je Cana ili neka druga, što ne mogu da dokažem bez svedoka, a ne mogu da nađem ta dva, pa svi su pomrli - kaže Perović za Glaszapadnesrbije.rs.

Iz PIO fonda iz Užica kažu da je Vaso Perović iskrarikirao celu priču.

- U pitanju je dokazivanje nosioca domaćinstva, a ispalo je da treba da dokaže da ga je rodila majka, on je sam iskarikirao celu priču - kaže načelnik odeljenja Sonja Jokić.

 

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Glas zapadne Srbije)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan kralj

    A svedoci su tate .

  • Dusan kralj

    Pa jel ga tata njegov rodio ako nije mama

  • Paja

    Imam L.K. sa čipom.Svaki put kada mi traže,moram da je ,,očitam".Službe nemaju 800 dinara za čitač i pismenog službenika da skine prog, sa sajta ministarstva.Slučajno čitač ima obična knjižara koja je ,,odmah tu dole" i naplaćuje 15 din list, ko zna koliko puta dnevno.Čemu nove L.K. kada svaki put ,a već sedam godina,moramo da očitavamo uz naknadu. Sada se ponavlja isto i sa zdravstvenim karticama.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima