Ništa im nije sveto: Lopovi čekali da ljudi odu na Svetog Nikolu, pa im upadali u stanove i pljačkali

Nakon brze reakcije policije, ukradena roba je vraćena vlasniku

  • 0

Za Svetog Nikolu policija u Leskovcu i Lebanu uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su opljačkali radionicu i prodavnicu.

Umalo ubistvo na Svetog Nikolu: Svađali se na slavi, a kad su izašli napolje, tukli se i ubadali nožem

Pripadnici MUP-a su 19. decembra uhapsili D. P. (37) i S. P. (31) iz Leskovca jer su razvalili ulazna vrata stolarske radionice iz koje su nakon preturanja ukrali trakastu šlajfericu za drvo, električnu bušilicu, baterijsku šrafilicu i elektirčnu brusilicu.

Nakon reakcije policije, alat je pronađen i vraćen vlasniku.

Policijski službenici identifikovali su i osamnaestogodišnjeg muškarca osumnjičenog da je u toku noći 18/19. decembra tekuće godine u Lebanu iz prodavnice na kojoj je prethodno polomio izlog, ukrao novac, mobilni telefon i cigarete. Vrednost ukradene robe procenjena je na cifru od oko 60.000 dinara.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo krađa.

Inače, policija je za vreme proteklog verskog praznika pojačala preventivno – represivne mere sa ciljem očuvanja stabilnog javnog reda i mira, imovine građana i bezbednog odvijanja saobraćaja na ulicama grada.

- Preventivno prisustvo policijskih službenika na bezbednosno „kritičnim“ mestima dalo je pozitivne rezultate i na području koje pokriva Policijska uprava Leskovac nije bilo narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teže povređenim licima - navodi se u saopštenju policije.

(Telegraf.rs/jugmedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA