• 0
 ≫ 

Makedonskom "Pink Panteru" 20 godina robije

 ≫ 

Mile Hadžiski je u maju 2012. godine uspeo da pobegne iz zatvora u Lozani, ali ga je tri meseca kasnije uhapsila francuska policija u Avinjonu.

  • 0

Nekada najtraženiji makedonski kriminalac i ubica, član kriminalne bande „Pink Panter“, Mile Hadžiski (43) iz Skoplja, kome je pravo ime Zoran Tomović, narednih 20 godina će ostati iza rešetaka.

 

FILMSKI PREOKRET ZA HRONIKU GODINE: Nije radnik ubica, sad je glavni osumnjičeni SVEDOK tragedije!

 

Smenjen upravnik zatvora "Nova skela" zbog smrti dvojice zatvorenika

 

Apelacioni sud u Skoplju danas je potvrdio prvostepenu presudu od 20 godina zatvora koju mu je izrekao Krivični sud zbog toga što je u junu 1993. godine „na svirep način, iz koristoljublja i sa predumišljajem“ lišio života svoju tadašnju

 

devojku Meri Joševsku. Nakon svađe, prvo je počeo da je davi, a potom je kristalnom pepeljarom dva puta udario po glavi. Onda joj je sa kuhinjskim nožem zadao 40 udaraca po telu i glavi. Joševska je umrla na licu mesta, a ubica je nakon

 

zločina pokupio sav zlatni nakit iz njenog stana i pobegao.

 

Policija ga je ubrzo uhapsila, a sud je te 1993. godine Mileta Hadžiskog osudio na 20 godina zatvora. Do pravosnažnosti presude on je bio pušten na slobodu. Tu grešku suda on je iskoristio da zbriše, i od tada mu se gubi svaki trag.

 

Nakon dugogodišnjeg bekstva i sakrivanja, on je pod imenom Zoran Tomović, zajedno sa još nekoliko kriminalaca, u februaru 2012. bio uhapšen u Bernu zbog serije pljački u Švajcarskoj i drugim evropskim državama i sumnje da je bio član

 

bande „Pink Panter“. Ta banda je dobila ime po prvoj krađi dijamanta verednog pola miliona evra u Londonu, koji su sakrili u kutiju kreme za lice na kojoj se nalazila slika ovog poznatog junaka crtanog filma. Interpol pretpostavlja da grupa

 

„Pink Panter“ broji oko 200 članova, najviše sa prostora bivše Jugoslavije, a do sada su po celom svetu izvršili pljačke zlatara i juvelirnica u vrednosti od preko 500 miliona evra.

 

Mile Hadžiski je u maju 2012. godine uspeo da pobegne iz zatvora u Lozani, ali ga je tri meseca kasnije uhapsila francuska policija u Avinjonu.

 

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA