• 0

Makedonskom "Pink Panteru" 20 godina robije

Mile Hadžiski je u maju 2012. godine uspeo da pobegne iz zatvora u Lozani, ali ga je tri meseca kasnije uhapsila francuska policija u Avinjonu.

  • 0

Nekada najtraženiji makedonski kriminalac i ubica, član kriminalne bande „Pink Panter“, Mile Hadžiski (43) iz Skoplja, kome je pravo ime Zoran Tomović, narednih 20 godina će ostati iza rešetaka.
FILMSKI PREOKRET ZA HRONIKU GODINE: Nije radnik ubica, sad je glavni osumnjičeni SVEDOK tragedije!

Smenjen upravnik zatvora "Nova skela" zbog smrti dvojice zatvorenika
Apelacioni sud u Skoplju danas je potvrdio prvostepenu presudu od 20 godina zatvora koju mu je izrekao Krivični sud zbog toga što je u junu 1993. godine „na svirep način, iz koristoljublja i sa predumišljajem“ lišio života svoju tadašnju
devojku Meri Joševsku. Nakon svađe, prvo je počeo da je davi, a potom je kristalnom pepeljarom dva puta udario po glavi. Onda joj je sa kuhinjskim nožem zadao 40 udaraca po telu i glavi. Joševska je umrla na licu mesta, a ubica je nakon
zločina pokupio sav zlatni nakit iz njenog stana i pobegao.
Policija ga je ubrzo uhapsila, a sud je te 1993. godine Mileta Hadžiskog osudio na 20 godina zatvora. Do pravosnažnosti presude on je bio pušten na slobodu. Tu grešku suda on je iskoristio da zbriše, i od tada mu se gubi svaki trag.
Nakon dugogodišnjeg bekstva i sakrivanja, on je pod imenom Zoran Tomović, zajedno sa još nekoliko kriminalaca, u februaru 2012. bio uhapšen u Bernu zbog serije pljački u Švajcarskoj i drugim evropskim državama i sumnje da je bio član
bande „Pink Panter“. Ta banda je dobila ime po prvoj krađi dijamanta verednog pola miliona evra u Londonu, koji su sakrili u kutiju kreme za lice na kojoj se nalazila slika ovog poznatog junaka crtanog filma. Interpol pretpostavlja da grupa
„Pink Panter“ broji oko 200 članova, najviše sa prostora bivše Jugoslavije, a do sada su po celom svetu izvršili pljačke zlatara i juvelirnica u vrednosti od preko 500 miliona evra.
Mile Hadžiski je u maju 2012. godine uspeo da pobegne iz zatvora u Lozani, ali ga je tri meseca kasnije uhapsila francuska policija u Avinjonu.
(D.J.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima