Koja su pravila igre s fiskalnim računima: Šta tačno treba da uradite da biste osvojili stan, auto i putovanje

Za učešće je neophodno prikupiti najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda o plaćanju karticom (slipova), izdatih između 1. januara i 31. marta 2017

  • 19

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu pozvalo je građane da učestvuju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", koja će dobitnicima doneti vredne nagrade kao što su automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu i stan u Beogradu, a najaktivnijim opštinama i gradovima zonu besplatnog interneta.

Već danas počnite da čuvate fiskalne račune, možda dobijete čak i stan u Beogradu!

Prvog dana 2017. zvanično je počela godina borbe protiv sive ekonomije, u okviru koje će Vlada Srbije sprovesti edukativnu kampanju i čitav niz mera za suzbijanje nelegalne trgovine i neprijavljenog rada, saopšteno je iz Ministarstva. Jedna od tih mera je i nagradna igra.

Dodaje se da je jedna od aktivnosti i nagradna igra sa fiskalnim računima i slipovima u kojoj mogu da učestvuju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji.

Za učešće je neophodno prikupiti najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda o plaćanju karticom (slipova), izdatih između 1. januara i 31. marta 2017, minimalne vrednosti 100 dinara po računu ili slipu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

Veći iznos računa ne povećava šansu za dobitak, ali zato građani koji plaćaju karticom dupliraju svoje šanse, jer uz fiskalne račune dobijaju i slipove.

Sakupljene račune građani će moći od 1. februara da dostave u kovertama koje će biti besplatne i dostupne u svim filijalama "Pošta Srbije". Predviđena su četiri nedeljna izvlačenja nagrada tokom marta i početkom aprila.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Paralelno sa nagradnom igrom, biće organizovano i takmičenje opština i gradova u prikupljanju računa, a nagrada za najaktivnije lokalne zajednice biće zona besplatnog interneta.

Nagradnu igru organizuje Ministarstvo finansija u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a podršku pružaju i Poreska uprava, Državna lutrija Srbije i Republički sekretarijat za javne politike.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    4. januar 2017 | 15:46

    Lako cemo za fiskalne racune kod malih privatnika sta cemo sa ovim lopovima sto kradu na veliko narod u svakom gradu zna koji su to lopovi i ko stoji iza njih ali se plase to javno da kazu!!!

  • VAN

    4. januar 2017 | 18:39

    Sivu ekonomiju stvaraju vlasnici firmi i preduzeća koji isplaćuju radnicima minimalnu platu legalno i pored toga ostatak nelegalno na ruke radnika. Radnik je ucenjen da bude tako isplaćen u suprotnom dobija otkaz, bez obzira što je lično oštećen jer mu se u penziski staž uplaćuje po stopi za minimalnu platu.

  • Dragisa

    4. januar 2017 | 15:42

    Dok postari ne prepakuju koverte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA