≫ 

Čak 190.000 penzionera nema novu ličnu kartu, ali će penziju ipak moći da podignu i posle januara!

Poštanska štedionica i Komercijalna banka, dve ustasnove sa najvećim brojem penzionera već su prosledile svim ekspoziturama prosledile obaveštenje da isplaćuju najstarije građane sa starim ličnim kartama

  • 4

Narodna banka Srbije preporučila je bankama da do marta isplaćuju penzije građanima kojima je istekla lična karta 31. decembra, a nisu stigli zbog gužvi na šalterima u policijskim stanicama da ih produže.

Lepa vest u 2017: Penzionerima u januaru stiže povišica

Sada je i zvanično: Pomerena granica za penziju žena u Srbiji

Oko 450.000 penzionera se opredelilo da prima čekove na kućnu adresu, a 1,275 miliona njih primaju na tekuće račune u bankama najzastupljenija su banke Poštanska štedionica, Komercijalna i Inteza. Polovina od 1,7 miliona srpskih penzionera koji primaju penziju preko "Pošte" nije dobilo novu ličnu.

To znači da će najstariji građani moći da podižu primanja u svim bankama koje prihvate ukaz centralne banke.

Poštanska štedionica i Komercijalna banka, dve ustasnove sa najvećim brojem penzionera već su prosledile svim ekspoziturama prosledile obaveštenje da isplaćuju najstarije građane sa starim ličnim kartama.

- Naši najstariji klijenti mogu sa starim ličnim da podižu novac na svim šalterima naše banke - kažu u Komercijalnoj banci. - Odlučili smo se da ispoštujemo preporuku NBS i da izađemo u susret penionerima.

Prema rečima Aleksandra Vulina, ministra za rad, rok za podnošenje zahteva za nova lična dokumenta se produžava već osam godina i nema potrebe da se takva praksa nastavi.

- Zakon je donet 2008. godine i svaki put je neko nešto produžavao - kaže Vulin. - Penzioneri će imati prioritet pri dobijanju, kao i trudnice i invalidi. Njijove lične važiće za dobijanje zdravstvenih knjižica.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deksi

    5. januar 2017 | 08:55

    Pa zar im ne pise da su im licne karte dozivotne

  • Н. С

    5. januar 2017 | 09:09

    Замисли доброг дела. Сви имају трајне л.к и сад одједном за 5 дана нису то они, и друштво им чини услугу. Кад направе нове л.к неће их нико ни препознати јер нико жив не личи на себе

  • Ignacije

    5. januar 2017 | 09:24

    Sad će po ledu da se lome, dajte neki normalni rok!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA