Ima nade: Malena Nada Lazarević je tokom prošle godine pročitala 298 knjiga!

Biblioteka grada Beograda dodelila je novoustanovljenu nagradu "Čitalac godine" Nadi Lazarević u kategoriji dece do 14 godina, jer je pročitala 298 knjiga u protekloj godini

  • 1

Biblioteka grada Beograda danas je povodom 86 godina rada, prvi put dodelila nagradu najaktivnijim čitaocima koji su pozajmili najveći broj knjiga u protekloj godini.

GDE SMO MI, A GDE JE EU: Ne biste verovali koliko Srbi pročitaju knjiga godišnje i koliko često idu u pozorište!

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Novoustanovljena nagrada "Čitalac godine" dodeljena je Nadi Lazarević u kategoriji dece do 14 godina, jer je pročitala 298 knjiga u protekloj godini, dok je u kategoriji odraslih nagrada uručena Ljiljani Tadić za pročitanih 239 knjiga.

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov rekla je da je zadovoljna rezultatima koje je Biblioteka postigla za 86 godina rada i da je ustanova sa nikad manjim kolektivom ostvarila odlične rezultate.

- Ove godine težićemo tehnološkom napretku da bi sepodstaklo tradicionalno čitanje. Zato smo napravili prve 3D printere sa kojima deca mogu da kreiraju šta žele, nov sajt koji preporučuje čitanje i na google prodavnici android aplikaciju Biblioteke grada - rekla je Jasmina Ninkov.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ministar kulture i informisanjaVladan Vukosavljević svim zaposlenima je čestitao praznik i poželeo uspeh u radu.

- Između naše egzistencije, odnosno onoga što mi jesmo i između onoga što nam literatura i književnost nudi postoji jaka i neraskidiva veza, a te veze gaje i osnažuju biblioteke - rekao je Vukosavljević i dodao da će Ministarstvo težiti da pomogne Biblioteci da unapredi svoj rad.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nagrada Gligorije Vozarović" za najboljeg izdavača u 2016. godini dodeljena je Javnom preduzeću "Službeni glasnik", dok je nagrada za najboljeg knjižara u 2016. pripala Mariji Janković iz Srpske književne zadruge. Nagrada "Marija Ilić Agapova" za najboljeg bibliotekara uručena je predsednici nadzornog odbora Bibliotekarskog društva Srbije Veri Petrović.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    12. januar 2017 | 17:25

    I šta drugo radiš ako pročitaš toliko knjiga? Verovatno ništa jer nemoguće je da imaš vremena za nešto drugo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA