≫ 

Užički penzioneri imaju najveće srce: Skupili novac za mališane bez roditelja iz Sremske Kamenice

Umesto monotonije i svakodnevne rutine, oni su izabrali humanitarni rad

  • 1

Udruženje penzionera iz Užica brigu i pomoć za druge je postavilo kao svoj osnovni cilj i svrhu postojanja.

Penzionerima duplo jeftinije karte za putovanja: Posebne pogodnosti ih čekaju ka OVIM destinacijama

Brinu o svojoj, ali i o tuđoj deci. I njih more bolesti i nevelika primanja, ali često sakupe novac za one kojima je najpotrebniji.

Jednu takvu akciju su upravo završili - 98 penzionera je obezbedilo pomoć za četvoro mališana iz Sremske Kamenice, koji su ostali bez majke.

- Hajde, rekoh, da skupimo dobrovoljni prilog, pa koliko - toliko i sakupili smo 30.000 dinara, nije malo - kaže članica humanitarnog udruženja "Kluba tri" iz Užica.

A pomagali su u više navrata bolnicama, domovima učenika, domovima starih i pojedincima, pa i Japanu, posle zemljotresa - verujući da je ljudska obaveza naći se drugima u nevolji, i da to načelo nije oročeno godinama starosti.

- Ja kažem: mi nikada nismo stari, mi smo samo malo stariji od onih drugih. Imamo puno energije zato što u kućama imamo i unučad i sinove i kćeri. Treba biti čovek i pomoći ljudima - kaže predsednik "Kluba tri".

Umesto monotonije i svakodnevne rutine, oni su izabrali humanitarni rad.

- Aktivnije je nego da sam kod kuće, kao što pojedini rade, ne znam kako bih ja tako. Sve su to vredni ljudi, vredne ruke - kaže jedna od članica kluba.

Penzionerske dane u ovom klubu prate lepa druženja, volontiranje, dostojanstvo i nesebičnost. I sve što jesu i što čine, svedoči o trećem dobu, kao o dobu mogućih, novih izazova i radosti.

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA