≫ 

Invalid iz Šumadije koji živi sa 6.500 dinara: Sin epileptičar i ja jedemo hleb i malo krompira. Meso je misaona imenica

- I da imam punu penziju, sin, koji boluje od epilepsije, i ja, teško bismo sastavljali kraj s krajem

  • 39

Invalidski penzioner Ljubiša Stanojević (62), iz Ribeša kraj Knića u Šumadiji, sa nezaposlenim sinom Darkom koji boluje od epilepsije, živi u gotovo nemogućim uslovima - u čatmari od pruća i plata od petnaestak kvadrata.

Od 1. januara je odlazak u penziju skroz drugačiji nego što je bio dosad

Njegova kompletna mesečna penzija je tek po koji dinar iznad 6.500 dinara. To im je jedini mesečni prihod, a sve ostalo su teške brige i gotovo nemoguća borba sa bolešću i nemaštinom.

Ljubiša priča da je i on sam odavno oboleo, pa je zbog toga nakon 37 godina rada u firmi penzionisan. Nadao se da će imati bolju penziju, ali dobio je rešenje na šest i po hiljada dinara.

- Pa, to je niže i od socijalne pomoći. Objasnili da će mi penzija biti duplo veća, ali tek kada napunim 65 godina - rekao je Ljubiša za "Večernje novosti".

Dodaje da ga niko ne pita kako će sa bolesnim sinom, koji je nezaposlen, pregurati i nekoliko meseci, a kamoli tri duge godine, dok mu se ne poveća penzija.

- I da imam punu penziju, opet bismo teško sastavljali kraj s krajem. Jedva imamo za hleb i malo krompira, meso je misaona imenica. Radio sam tolike godine, bronio sam o sinu, jer nas je njegova majka napustila. Nemam više kud, moram da molim da mi bilo ko pomogne.

Za lekove se snalaze. One najneophodnije ne plaćaju, a za sva ostalo nemaju para. Iz Centra za socilani rad u Kniću su ga odbili jer je pre dve i po godine dobio otpremninu od 700.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    12. februar 2017 | 08:17

    DOBRO JE I LEBA DA IMAS KAD ZIVIS U OVOJ ,DEMOKRATIJI, SA MMF I DRZAVOM KOJA JE POKRADENA A OTVARA POGLAVLJA I ZELI U BANKROT EU!! SRBIJA IDE PUTEM APOKALIPSE!!!

  • plazma

    12. februar 2017 | 08:24

    sta vas briga nemoj samo da zaboravite da glasate za vucica. za dve godine imacete 6800.

  • Neša

    12. februar 2017 | 08:12

    E Srbijo moja, gospodine Vučiću šta vi kažete na ovo, jer ovaj čovek mučenik ili državni neprijatelj zato što se obratio medijima jer nema od čega da živi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA