Reči Tanje Bošković nateraće vas da promenite život iz korena: Na ulici svakog dana zapevam i zaplešem nekoliko puta!

- Na ulici svakog dana zapevam i zaplešem po nekoliko puta, a sve je to pitanje slobode - prepričala je Tanja

  • 5

Tanja Bošković (63) iza sebe ima impresivnu glumačku karijeru, nezaboravne uloge u filmovima, serijama i pozorištu. Iako je zvanično u penziji, i dalje igra na daskama koje život znače.

SILIKONKE, OSTAV! Ona je dinamit u 63, a tek kakva je BOMBA pre 37 godina Tanja Bošković bila! (FOTO)

Glumica koja je svoju priču počela na sceni „Zvezdara“ teatra pamti se po rolama u naslovima “Balkan ekspres”, “Policajac sa Petlovog brda”, “Okupacija u 26 slika”, “Priče iz radionice”, “Srećni ljudi”...

Sa Tanjom su razgovarali novinari sarajevskog "Avaza", a osim pitanja o filmu, bilo je i onih lične prirode...

Kako izgleda Vaše jutro?

- Pogledajte mene kao penzionera - ništa više ne moram, ali sve mogu. Znatiželju moju nahraniti nije lako, fizički me iscrpljuje ta potreba da od samog jutra razne i epohalne stvari uradim. To su mi navike, neki ih zovu radne, ali ja ih zovem životnim. Prosto, jutro mi je radosno, a noću me možete zateći negde, ali sigurno ću biti očajna, jer dokasno ostajem budna. Pre neku noć gledala sam Novaka Đokovića, koji je bio fantastičan, ali, bogami, i Damira Džumhura, koji sjajno igra i bori se, napravio je fenomenalan rezultat.

Znači li to da volite sport?

- Da, mnogo volim sport i pratim ga. Posebno me interesuju tenis i karling. To je neverovatan sport, postala sam počasni član Karling asocijacije Srbije i veoma sam srećna zbog toga. Moram se pohvaliti da sam uspela da bacim onaj teški kamen od 20 kilograma, a to nije malo.

Šta mislite, kakvih je ljudi više među nama, dobrih ili zlih?

- Verujem, ali i mislim da je više dobrog sveta, samo oni pokvareni i nesretni su vidljiviji.

Foto: TV Prva Foto: TV Prva

Pratite li dešavanja u svetu i kod nas?

- Ne, zamislite, uopšte ne čitam novine i ne gledam televiziju i ne znam ništa što se oko nas dešava. Jednostavno, ne petljam se u ono što nije moja kompetencija, ako mi je Bog dao dar za ljubav, prijateljstvo, dar pevanja... Ništa drugo me i ne zanima. Kaže meni jedna bliska osoba: „Kako možeš tako, nemaš para za ovo za ono?“, na što odgovorim: „Šta će mi, svuda idem pešice, ne treba mi automobil niti išta.“ Bitno je da zagrlim nekog nepoznatog i da s njim podelim radost, a čega god se uhvatim, gledam da to bude lepo.

Pevate li često?

- Da, pevam i igram. Na ulici svakog dana zapevam i zaplešem po nekoliko puta, a sve je to pitanje slobode. Možete igrati i u tišini, a pevati možete koliko god hoćete, niko vam neće zameriti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    7. mart 2017 | 18:05

    Koliko je puta prosla, pored - mene... )Kakav zagrljaj?Ni pisma,ni razglednice.A nisam neki - akrep.)...

  • ¿Душка

    6. mart 2017 | 16:54

    Права си царица,жива здрава и весела била још много лета!

  • Sigurno

    7. mart 2017 | 13:26

    Gledaj ti pozitivno na svet kada ti se neko blizak ne daj Boze razboli, a nemas novca da pomognes. Lako je voziti bicikl na selu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA