• 0

Evo šta je eksplodiralo rano jutros u pančevačkoj Petrohemiji

Snažna eksplozija je zatresla Pančevo jutros nešto posle 6 sati

  • 0

U toku procesa proizvodnje jutros u 6.31 došlo je do dekompozicije u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine u fabrici PENG. Kao posledica javio se zvučni efekat i sagorevanje na sigurnosnoj reaktorskoj membrani.

JAKA EKSPLOZIJA PROBUDILA PANČEVCE: Gusti, crni dim nadvijao se nad gradom (FOTO)

- S obzirom na to da je pojava dekompozicije predviđena tehnološkim postupkom prilikom ovakvih događaja ne dolazi do materijalne štete i ugrožavanja radne i životne sredine - rekli su nam iz Petrohemije.

U odnosu na broj dekompozicija u ostalim pogonima u svetu broj dekompozicija u fabrici PENG u HIP-Petrohemija je izuzetno mali i u proseku iznosi jedna godišnje, što je rezultat istraživanja procesa polimerizacije etilena, iz kojih su kasnije proizašle brojne inovacije i poboljšanja procesa.

Zaposleni u HIP-Petrohemiji reagovali su pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima, a sve nadležne institucije su blagovremene obaveštene.

Proizvodnja u HIP-Petrohemiji se obavlja stabilno i ostali proizvodni pogoni rade po ustaljenom režimu, a tokom vikenda se očekuje normalizacija proizvodnje u fabrici PENG.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima